News

Ideeën Brightlands voor een duurzamer Pinkpop
Ideeën Brightlands voor een duurzamer Pinkpop

Zonne-energie die voor voldoende elektriciteit zorgt voor muziek- en lichtshows op de diverse podia en wellicht voor het hele Pinkpopfestival. En festivaltentjes voor bezoekers, gemaakt van afbreekbaar materiaal om het milieu minder te belasten. Twee ideeën van de Brightlands Pinkpop Challenge die Pinkpop bijzonder aanspreken en die het festival ook gaat verkennen.
Sep 12, 2019

Initiatief Fieldlab Future Farming gestart
Initiatief Fieldlab Future Farming gestart

Innoveins, Brightlands Campus Greenport Venlo en FME nemen het initiatief om het Smart Industry Fieldlab genaamd Fieldlab Future Farming op te richten.
Sep 04, 2019

Deelnemers smaaktest gezocht
Deelnemers smaaktest gezocht

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een smaakcentrum waarvoor we aanstaande dinsdag 3 september 2019 een eerste smaaktest willen uitvoeren. Hiervoor hebben we je mening nodig en willen we je graag belonen met een €10,- Bol.com cadeaukaart.
Aug 30, 2019

Uitbreiding Brightlands Campus Greenport Venlo
Uitbreiding Brightlands Campus Greenport Venlo

Om verder te kunnen groeien, wordt Brightlands Campus Greenport Venlo uitgebreid met een Bright House (kantoren en laboratoria) en een Bright Village (werkplaatsen).
Aug 28, 2019

Bijpraten, ontmoeten & ideeën uitwisselen
Bijpraten, ontmoeten & ideeën uitwisselen

Op woensdag 28 augustus werd samen met 80 aanwezigen de aftrap gegeven voor een nieuwe traditie: de ontbijtbijeenkomst voor bewoners/huurders van Brightlands Campus Greenport Venlo
Aug 26, 2019

Horst aan de Maas gastheer voor Kids Climate Conference 2019
Horst aan de Maas gastheer voor Kids Climate Conference 2019

Van 20 tot en met 22 september organiseren Center Parcs, Het Wereld Natuur Fonds en de gemeente Horst aan de Maas de Kids Climate Conference. Het is de zesde editie van de Kids Climate Conference en dit jaar in De Heere Peel in Horst aan de Maas.
Aug 23, 2019

De opmars van groene grondstoffen
De opmars van groene grondstoffen

Nieuwe circulaire ketens dankzij crosscampus samenwerking in Limburg.
Aug 19, 2019

Kekkilä-BVB sluit aan bij BTC
Kekkilä-BVB sluit aan bij BTC

Kekkilä-BVB bundelt voor het ontwikkelen van een gedeelde visie en ambitie op de duurzame inzet van biomassa haar krachten met het Bio Treat Center.
Jul 04, 2019

Project Bright 5 officieel van start
Project Bright 5 officieel van start

Tijdens de eerste Innovatiedag Boomkwekerij van Compas Agro op 20 juni jongstleden, is het officiële startsein gegeven van het project Bright 5. Een project waarin 5 sectoren gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovatie initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf. De eerste voorbereidingen zijn begin dit jaar al gestart.
Jul 04, 2019

Samenwerking SIGN en BTC in Circulaire Tuinbouw
Samenwerking SIGN en BTC in Circulaire Tuinbouw

De Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en het Bio Treat Center (BTC) slaan de handen ineen om toepassingen voor biomassa uit de tuinbouw te ontwikkelen in het landelijke programma Circulaire Tuinbouw.
Jun 13, 2019

Events

08 Oct
The Future is Now

Het ideale groeirecept, daar is iedereen naar op zoek. Liefst zo snel mogelijk, omdat we allemaal weten hoe groot de sense of urgency is. Maar hóe kun je succesvol innoveren in de agrofood sector? Bij The Future is Now zie je wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor dit ideale groeirecept. 

08 Oct
Stress, de hersenen en gedrag: wat is de invloed van voeding?

In deze lezing kijken we naar de relatie tussen voeding, de hersenen, gedrag, stress en depressies.

09 Oct
Kiempunt Korte Ketens

De supermarkten liggen vol, consumenten hebben een zeer grote keuze. Dit heeft negatieve impact op de omgeving en op sommige ketenpartijen. Kiempunt Korte Keten gaat met lokale producenten, inkopers, verwerkers en logistieke partijen aan tafel om samen te werken aan lokale verkorte voedsel ketens.

09 Oct
Building Business with Biomass Heroes

Wees welkom op deze bijzondere samensmelting van twee innovatieve sectoren: de bouwsector en de tuinbouw! Beide hebben grote ambities voor een circulaire toekomst. Ga de verbinding aan en grijp kansen voor morgen.

10 Oct
Spring mee naar de Toekomst

Nog te vaak wordt er lucht getransporteerd met grote vrachtwagens op kleine plattelandswegen. Een aantal ondernemers en het overheidscollectief Trendsportal gaan onderzoeken of dit anders kan! Op 10 en 15 oktober kun je mee brainstormen in een open ideeënwinkel.

10 Oct
Hightech Meets Biomass

Een huwelijk tussen hightech en biomassa maakt de wereld duurzaam. Daarom worden van Nederlandse en Duitse zijde de werelden van de techniek en sector land- en tuinbouw bij elkaar gebracht. Een ideaal moment om kennis en kennissen op te doen en het aanzetten tot denken.

11 Oct
AgroLeeft

Samen met jou viert AgroLeeft haar successen, delen ze de uitdagingen waar ze nog voor staan en kijken ze vooruit naar de toekomst.

11 Oct
Growing your Innovation

Innovaties bedenken, ontwikkelen, lanceren en opschalen, maar hoe dan? Dat staat centraal tijdens het Bluehub event Growing your innovation. Innovatie zit in het hart van Bluehub. Als geen ander begrijpen zij hoe innovatiesucces te realiseren valt. Van A tot Z.

15 Oct
Spring mee naar de Toekomst

Nog te vaak wordt er lucht getransporteerd met grote vrachtwagens op kleine plattelandswegen. Een aantal ondernemers en het overheidscollectief Trendsportal gaan onderzoeken of dit anders kan! Op 10 en 15 oktober kun je mee brainstormen in een open ideeënwinkel.

15 Oct
De keten verandert….Hoe speel ik in op een duurzame keten?

Rabobank gaat samen met jou in gesprek over hoe je inspeelt op deze duurzame voedselketen en wat dit voor een bedrijf betekent.