Education Brightlands Chemelot Campus

Opleidingen in Chemie, Materialen, Biomedische innovaties

Begin je carrière op Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus is de beste voorbereiding op jouw carrière. Je studeert in een dynamische omgeving die onderwijs en praktijk met elkaar verbindt. Hoogwaardige onderwijsprogramma’s, een aantrekkelijke internationale omgeving en state-of-the-art voorzieningen garanderen een vliegende start van jouw carrière in chemie, materialen of biomedische oplossingen.

Het onderwijs is gebaseerd op echte vraagstukken van bedrijven en innovatief onderzoek van de gespecialiseerde instituten op de campus. Deze organisaties besteden vaak onderzoeksprojecten uit en bieden traineeships aan studenten op de campus.

Talent Brightlands Chemelot Campus

Onderwijsprogramma’s op Brightlands Chemelot Campus

Onderwijs en onderzoeksinstituten op de Brightlands Chemelot Campus bieden gevalideerde, geaccrediteerde en aantrekkelijke wetenschappelijke en praktijk-georiënteerde onderwijsprogramma’s. Het Aachen Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM, powered by Maastricht University) biedt master-, PhD- en postdoc-programma’s. Bij Zuyd Hogeschool, Maastricht University en CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs) kun je terecht voor een bachelorprogramma. CHILL biedt daarnaast nog associate programma’s.

Talent AMIBM Brightlands Chemelot Campus
Master Biobased Materials
Graduate at AMIBM Brightlands Chemelot Campus
Programma
Students Hogeschool Zuyd Brightlands Chemelot Campus
Bachelor programs Brightlands Chemelot Campus
Bachelor programs in Materials
Programma
Students CHILL Brightlands Chemelot Campus
Associate Programs Brightlands Chemelot Campus
Elevate your career in Materials
Programma

Chemelot Management Trainee Programma

Het Chemelot Career Center verzorgt het Chemelot Management Trainee Programma. Een 2-jarig uniek traineeprogramma voor afgestudeerde academici dat gericht is op de ontwikkeling van trainees die willen bijdragen aan de toekomst van de Chemelot site, Brightlands Chemelot Campus en het Chemelot Industrial Park.

Lees meer

Internationaal zakendoen
Case Bachelor student Megan Entzinger

Dé plek om je bachelor-diploma te behalen

Megan Entzinger is in de laatste fase van haar bachelor van het Maastricht Science Programma van Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Jaarlijks starten hier in totaal 5.000 studenten aan een bachelor of masterprogramma.

“Ik kreeg de tijd om meer te leren over de verschillende aspecten van wetenschap. Dat is het beste van dit programma; dat je de vrijheid krijgt te kiezen uit diverse modules.”

Lees haar verhaal

7 redenen om te studeren op de Brightlands Chemelot Campus

 1. Brightlands biedt gevalideerde, geaccrediteerde en aantrekkelijke wetenschappelijke en praktijk-georiënteerde onderwijsprogramma’s in een inspirerende academische omgeving en het bedrijfsleven.
   
 2. De omgeving waarin je leert bestaat uit state-of-the-art studieruimten en onderzoekslaboratoria met de modernste onderzoeksapparatuur.
   
 3. Brightlands Chemelot Campus heeft prachtige ontmoetingsruimten, koffiebars en lunchrestaurants. Zo wordt jouw studie nog leuker!
   
 4. Studenten zijn belangrijk voor de Brightlands community en kunnen deelnemen in onderzoeksprojecten en traineeships bij de bedrijven op de campus.
   
 5. Toegang tot een groot internationaal netwerk van experts die je ontmoet tijdens evenementen op de campus.
   
 6. Matchmaking evenementen en banen op instapniveau geven jouw carrière als onderzoeker, ondernemer, lab assistent of ingenieur een vliegende start.
   
 7. De campus bevindt zich in het hart van Europa’s economische regio. De bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto is goed. De historische stad Maastricht en het levendige Sittard zijn vlakbij.

Don't miss the latest news

Location Brightlands campuses

Dit vind je misschien ook interessant

BCC talent day 3
Talent binnen handbereik op Brightlands Chemelot Campus
Getalenteerde wetenschappers en young professionals
Opleidingen
Students CHILL Brightlands Chemelot Campus
Associate Programs Brightlands Chemelot Campus
Elevate your career in Materials
Programma
Students Hogeschool Zuyd Brightlands Chemelot Campus
Bachelor programs Brightlands Chemelot Campus
Bachelor programs in Materials
Programma