People running on track

Brightlands Sportinnovator Center

Let's move sports to the next level

De Brightlands missie is welvaart en welzijn voor de generaties na ons. Wij streven naar een duurzame, gezonde en vitale samenleving. Duurzaamheid en circulariteit is ons leidmotief.

Brightlands SportInnovator Center

Duurzame sport waarin (circulaire) materialen en duurzaamheid centraal staan

Wij geloven in het verduurzamen van de top-, aangepaste- en breedtesport die naast het bevorderen van de sportprestaties bijdraagt aan een gezonde en vitale samenleving en welvaart door het aanjagen van vernieuwende materiaal- en duurzaamheid innovaties, waarmee we ook de positie van de (lokale) ontwerp- en maakindustrie kunnen versterken.

Als gecertificeerd sportinnovator center is BSC onderdeel van groter netwerk van Sportinnovator centers waardoor vragen elders via loket of deelname in (gesubsidieerde) projecten mogelijk wordt. Onderdeel van design en applicatie center. Het Sportinnovator netwerk geeft nationaal en internationaal toegang tot Financiëren & Stimuleren, Navigeren & Verbinden, Promoten & Positioneren én Coachen & Adviseren.

Wil jij met ons samenwerken? Wij kunnen je in contact brengen met het ecosysteem dat je toegang geeft tot kennis, infrastructuur, jong talent, ondernemerschap en financiering. Zo ondersteunen we jou met innovatieve sport oplossingen.

Vertel ons jouw oplossing

Brightlands Sportinnovator Center Logo
Guy klimbing wall
lets move sports to the next level
CTA_2

Verbinden van MKB, kennisinstellingen en leveranciers

Brightlands Sportinnovator Center (BSC) is een initiatief waar een samenwerkingsovereenkomst tussen Brightlands Chemelot Campus (BCC) en Mullens Sports & Health Innovations (MSHI) aan ten grondslag ligt.

BSC fungeert als loket voor (top)sport innovaties met projectmatige aanpak tot nieuwe toepassingen maar met potentie (businesscase) in de breedtesport op het gebied van materialen en duurzaamheid. Dit zijn “bottom-up” demoprojecten als showcase voor nieuwe innovaties maar ook ontwikkelprojecten, applicatiegericht met typisch “makerspace” gehalte op basis van marktvraag en sportbehoeftes: een constellatie van ad-hoc samenwerkingen tussen sport, MKB, kennisinstellingen en leveranciers rond materialen en oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken binnen het thema sport.

Sportinnovatie projecten

Limburg Bike
100% Limburg Bike sportinnovatie
Een unieke, gepersonaliseerde, onbreekbare fiets
Case
Mitch Valize on handbike
Dankzij Brightlands Chemelot Campus wordt mijn handbike continu verbeterd
Interview met Mitch Valize
Artikel
Tim Mullens
Brightlands Chemelot Campus helpt ons om de klimsport te verduurzamen
Interview met Tim Mullens
Artikel
Ron Lambi, CHILL
Pumptracks en duurzaamheid: “We kijken naar markt en maatschappij”
Interview met Ron Lambi
Artikel

Gecertificeerd Brightlands Sportinnovator Center

Om het netwerk van Sportinnovatie-centra verder te versterken en te verduurzamen, zijn sterke en onafhankelijke Sportinnovator-centra nodig. Met elk hun unieke toegevoegde waarde aan het netwerk. Sportinnovator werkt daarom met een toetsingstraject voor sportinnovatiecentra. Zo kunnen deze centra certified partner worden van Sportinnovator en vanaf 2022 ook door NOC*NSF. Een assessmentbureau (RevelX) toetst alle geïnteresseerde huidige en potentiële nieuwe sportinnovatiecentra en begeleidt deze bij een eventueel verbetertraject. Zo wordt kwaliteit en continuïteit gewaarborgd.

sport innovator logo
Tim Mullens
Tim Mullens
Mullens Sports & Health Innovations
tim [at] timmullens.nl
Contactpersoon

Vertel ons jouw oplossing

Stuur Tim een tim [at] timmullens.nl (e-mail) of een berichtje via LinkedIn en hij zal je zo snel mogelijk te woord staan.

Brightlands Sportinnovator Center is accelerated by

 Brightlands Sportinnovator Center is accelerated by