HTX Imaging

info [at] htximaging.com

Het nieuwe bedrijf HTX Imaging brengt de Matrix Sublimator naar de markt: een uitvinding van UM-onderzoeksinstituut M4I op Brightlands Maastricht Health Campus.

Het Amerikaanse HTX Imaging van de Fransman Alain Creissen richtte speciaal voor deze technologie een nieuw Nederlands bedrijf op, gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus: HTX Imaging BV. De initiatiefnemers blijven betrokken bij toekomstige ontwikkelingen en de apparaten worden in Limburg door AIM Brunssum BV geproduceerd.

Op 11 december droeg de Brightlands Health Campus de knowhow en het patent over aan HTX Imaging BV, in ruil voor royalty’s over elk verkocht product. Naar verwachting zullen enkele honderden exemplaren van de Matrix Sublimator in de markt worden gezet.

Wat doet de Matrix Sublimator?

De Matrix Sublimator is een innovatief onderzoeksinstrument waarmee onder andere menselijk weefsel geprepareerd kan worden voor metingen in de massaspectrometer. De Matrix Sublimator voorziet het te onderzoeken weefsel uiterst zorgvuldig van een dun laagje chemisch poeder. Hierdoor zullen de moleculen - na energietoevoer door middel van een laser - gemakkelijker het weefsel verlaten en de massaspectrometer ingaan. De kwaliteit en de resolutie van de meting gaat daarmee flink omhoog. In een volgende stap worden de losgekomen moleculen in het magneetveld van de massaspectrometer gewogen. Het resultaat is een spectrum, een soort grafiek, van de hoeveelheid moleculen gesorteerd naar gewicht. Aan de hand van een opgebouwde database kan in de toekomst bepaald worden welk soort cellen zich in het weefsel bevinden: zijn het bijvoorbeeld gezonde cellen of kankercellen?  

Matrix Sublimator

BMHC
Matrix Sublimator
Medische innovatie voor massaspectrometrie
Case

Misschien is dit ook interessant

BMHC_meeting-Oxfordlaan 55
Faciliteiten voor innovatie in de Gezondheidszorg
Faciliteiten op Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht
BMHC Samenwerken
Samenwerken in de gezondheidszorg
Samenwerken met medische experts op Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht
Man in laboratorium
Vacatures in gezondheidszorg
Vacatures bij Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht