Samen zijn we Brightlands Maastricht Health Campus

Charles Beckers heeft die zin, of een variatie daarop, al vele malen uitgesproken. Als manager BioPartner ondersteunt hij zowel startende als gevestigde ondernemingen. Bovendien is hij als Community Development Manager de ‘linking pin’ tussen alle organisaties, bedrijven, instanties, opleidingen op de campus. Charles: “Beter gezegd: tussen alle 9000 mensen die op de Brightlands Maastricht Health Campus werken en studeren.”

“Allemaal hebben we ideeën, dromen en ambities. Ieder van ons wil meewerken aan de best mogelijke gezondheidszorg van vandaag en morgen. Dat pakken we hier, in Maastricht, slim en voortvarend aan: we steken de hoofden bij elkaar en we slaan de handen ineen. We leren van elkaar en met elkaar, we delen ervaringen, brengen én halen kennis. Tussen al die collega’s hier zit er ongetwijfeld iemand die jou een stapje verder kan helpen.”

Ook het team van de Brightlands Maastricht Health Campus, dat het afgelopen jaar explosief groeide, biedt zowel raad als daad op tal van fronten. Charles: “Ons werk begint allereerst met goed rondkijken en luisteren. Zo weten we wat er speelt en wie waaraan werkt. We zoeken continu naar verbinding en samenwerking, we brengen niet alleen mensen maar ook vakgebieden samen. We delen informatie én we kunnen onderzoekers en (toekomstige) ondernemers ondersteunen op het gebied van financiering, IP-bescherming, marketing, HR, administratie, enzovoort. Zo kunnen zij zich concentreren op datgene waar zij goed in zijn.”


Als geen ander weet Charles hoe belangrijk het is dat mensen elkaar leren kennen, ontdekken wie wat doet en ervaringen delen. Daarmee begint immers elke vorm van kennis uitwisselen en samenwerken. Lang leve de toegevoegde waarde van de wandelgangen dus? “Absoluut, maar waarom zou je ontmoetingen aan het toeval overlaten? Wij zijn juist heel actief bezig om de collega’s op de campus op tal van manieren bij elkaar te brengen. Denk aan netwerkbijeenkomsten, masterclasses, denk aan samen sporten. Niet voor niets introduceren we nu het Brightlands Vitality Program. Sport verbindt en het past nog eens prima bij health ook. Hoe sterker de community wordt, hoe meer ideeën we hier succesvol verwezenlijken. Het succes van een onderneming draagt bij aan het welslagen van de campus. En een krachtige campus vergroot vervolgens de mogelijkheden voor succes van de hier gevestigde bedrijven. Samen zijn we verantwoordelijk voor die sterke community en voor de successen.”

De Brightlands Maastricht Health Campus wordt steeds duidelijker zichtbaar. Het logo zien we terugkomen op borden, op vlaggen en straks ook op gebouwen en bijvoorbeeld op de sportshirts van de sportievelingen onder ons die meedoen aan de hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste. Charles: “Meer zichtbaarheid en bekendheid is natuurlijk een mooi en noodzakelijk streven. Maar belangrijker dan al het uiterlijk vertoon is dat we onze verhalen delen en dat we ons allemaal realiseren dat we samen nou eenmaal slimmer en sterker zijn. Dan kunnen we hier met z’n allen iets heel moois neerzetten.”

Ontmoeten. Luisteren. Helpen. Slim samenwerken. Daar begint het mee. Wie meer wil weten: Charles – en overigens het hele team van de Brightlands Maastricht Health Campus - ziet je graag komen!