Brightlands Smart Services Campus community

Brightlands Smart Services Campus community

Zeer slimme tech community

De Brightlands Smart Services Campus community is de slimste tech community van Nederland. Lees meer over het netwerk van datawetenschappers, bedrijven en studenten uit Heerlen. 

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen bevindt zich een bruisende internationale tech community van ondernemers, wetenschappers en studenten die alles weten van datawetenschap. Elke dag werken ze samen aan uitdagende, innovatieve en internationale doorbraken op het gebied van datawetenschap en slimme digitale diensten.

Brightlands is actief bezig met het verbinden van mensen binnen de tech community omdat het gelooft in het triple helix innovatiemodel. Door middel van samenwerking tussen wetenschap, onderwijs en de overheid kan wetenschappelijke kennis grenzen doorbreken en leiden tot innovatieve, waardevolle producten en diensten zoals een blockchain technologie die de voedselketen transparanter maakt.

Tegelijkertijd zetten ondernemers weer aan tot nieuw onderzoek en leveren ze inspirerende voorbeelden aan het onderwijs. Zo werkt de Smart Services Campus community elke dag aan slimme digitale diensten die waardevol zijn voor de maatschappij.

Neem contact op

BSSC Community

De campus cultuur

Brightlands is van mening dat echte vooruitgang meer is dan alleen technologie. Op de campus in Heerlen, houdt Brightlands de economische en maatschappelijke waarde van de digitale innovaties in evenwicht door bedrijven in contact te brengen met startups, financiers, studenten en topmensen in de wetenschap. Een ecosysteem dat niet alleen faciliteiten van hoge kwaliteit biedt, maar ook een open cultuur van wederzijds vertrouwen heeft binnen de campus community en het grote internationale netwerk. Dit creëert mogelijkheden voor open innovatie in slimme digitale diensten en datawetenschap, op basis van co-creatie en leren door te doen. Ook is er ruimte voor fouten; ook dat is immers een integrerend onderdeel van het innovatieproces.

Dat is de manier waarop applicaties ontstaan die de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren, dankzij data en de nieuwste technologieën. Deze projecten houden altijd rekening met wat commercieel haalbaar is, maar ook sociaal wenselijk. Ontworpen door wetenschappers die niet bang zijn om het vertrouwde uit te dagen en om echt disruptive te zijn. Ze maken plaats voor het ondenkbare, ze maken doorbraken mogelijk en ze garanderen dat het op een verantwoorde manier kan worden toegepast.

Brightlands community
Brightlands community

Connecties en netwerken

Brightlands organiseert evenementen op de campus om startups, MKB’s en ondernemingen, onderzoekers en investeerders, studenten en young professionals te verbinden. Dit stelt hen in staat om kennis gemakkelijk en effectief te delen en elkaar te inspireren op hun weg naar de volgende innovatie. Je kan je aanmelden voor lezingen over blockchain en multi-party computation, seminars over slimme gezondheid en financiën, conferenties over kunstmatige intelligentie en community-evenementen zoals Kerstmis Karaoke, Game Nights en de Summer BBQ.

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd

Bedrijven op de campus

BSSC bedrijven
Kom in contact met 80+ succesvolle bedrijven in Smart Services
Bedrijven op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht

Neem contact op

Pieter Custers
Pieter Custers
Community Development & Techruption
pieter.custers [at] brightlands.com
Contactpersoon

Stel je vraag

Meer over de community

BSSC YP
Brightlands Young Professionals Heerlen
Een ecosysteem in Limburg waar 400 jonge getalenteerde mensen zich thuis voelen
Overzicht
samenwerken op de brightlands smart services campus
Samenwerken op Brightlands Smart Services Campus
Open innovatie aan de hand van co-creatie en learning by doing
Overzicht
Flexplek vergaderen
Faciliteiten voor innovatie in Slimme Digitale Diensten
Faciliteiten op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht

Lees meer over...