Cybersecurity

Cyberveiligheidshub Limburg

Brightlands Smart Services Campus en PVO Limburg

Het MKB is volgens recente cijfers steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. In een wereld waar digitalisering een onmisbaar meer onderdeel is van onze dagelijkse praktijk, is het cruciaal om proactief de veiligheid van onze online systemen te waarborgen. 

Een beveiligingsincident kan naast financiële verliezen ook reputatieschade opleveren en het vertrouwen van klanten schaden. De Europese Commissie heeft recent de cybersecurity wetgeving uitgebreid met als doel de cyberbeveiliging en de weerbaarheid van de bedrijfsketens in EU-lidstaten te verbeteren (die wet gaat eind 2024 ook in Nederland gelden).

Reden genoeg voor het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO Limburg) en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC) om samen te werken in de Cyberveiligheidshub Limburg. Zelf de basis op orde te hebben in je bedrijf is de eerste verdedigingslinie tegen digitale bedreigingen in het MKB.

logo pvo en bssc

Doel

De hub wil zowel jou als je organisatie helpen om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. Dat doen we door jou informatie en voorlichting te verschaffen. Maar nog belangrijker is dat we je helpen bij het vinden van de juiste expert. De hub is een plek waar cybersecurity-aanbieders zich kunnen presenteren en waar wij je helpen om de vraag van jouw organisatie te matchen met het juiste aanbod. Waar dat kan, doen we dat in samenwerking met de eigen IT-partner.

Cyberveiligheidsprogramma

Naast het koppelen van vraag en aanbod hebben we een e-learning programma opgezet, waarin jjij en je organisatie in 7 stappen en in 7 maanden de basis van informatiebeveiliging onder de knie kan krijgen. Dit digitale programma bestaat uit:

✔  Een programma waarin 7 belangrijke cyberthema’s uitgebreid worden behandeld.  
✔  Je krijgt heldere instructies over de maatregelen die je kunt nemen.
✔  De instructies worden ondersteund door videomateriaal en zelftests.
✔  En wat als het toch misgaat? 
✔ Samen bouwen we aan een veilige digitale toekomst.

Schrijf je in voor het cyberveiligheidsprogramma:

Cyberveiligheidsprogramma

Vragen?

Jordy Rijksen
Brightlands Digitale Werkplaats MKB
Loket
digitalewerkplaats.smartservices [at] brightlands.com
Expert

Experts op het gebied van cyberveiligheid

De hub biedt informatie, hulpmiddelen en bronnen om je te helpen begrijpen hoe je je bedrijf kunt beschermen tegen cyberbedreigingen, je digitale vaardigheden kunt verbeteren en op de hoogte kunt blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity. Wij  brengen je in contact met experts die je kunnen helpen bij het implementeren van cyberveiligheidsoplossingen.

Lijst cyberveiligheid experts

Vermoeden van hacken?

Heb je het vermoeden dat je gehackt bent dan bel meteen de politie en vraag naar het cybercrimeteam: tel. 0800 8844

Meer over Brightlands

Brightlands Smart Services Campus subsidieprogramma's
Innovatieprojecten Brightlands Smart Services Campus
Overheidssteun voor perfect innovatieklimaat
Programma
BSSC bedrijven
Kom in contact met succesvolle bedrijven in Smart Services
Bedrijven op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht

Lees meer over...