News

Wie wordt Limburgs Ondernemer van het Jaar?
Wie wordt Limburgs Ondernemer van het Jaar?

De redacties van De Limburger en WijLimburg organiseren dit jaar de tweede editie van de verkiezing van Limburgs Ondernemer van het Jaar. De focus ligt dit jaar op duurzaamheid.
Oct 23, 2019

Strategische samenwerking Brightlands en Defensie
Strategische samenwerking Brightlands en Defensie

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en CEO Saskia Goetgeluk namens Brightlands ondertekenden daartoe vandaag op Brightlands Chemelot Campus in Geleen een strategische alliantie, waarin wordt afgesproken de komende twee jaar samen te werken.
Sep 25, 2019

Ideeën Brightlands voor een duurzamer Pinkpop
Ideeën Brightlands voor een duurzamer Pinkpop

Zonne-energie die voor voldoende elektriciteit zorgt voor muziek- en lichtshows op de diverse podia en wellicht voor het hele Pinkpopfestival. En festivaltentjes voor bezoekers, gemaakt van afbreekbaar materiaal om het milieu minder te belasten. Twee ideeën van de Brightlands Pinkpop Challenge die Pinkpop bijzonder aanspreken en die het festival ook gaat verkennen.
Sep 12, 2019

Theo van Kessel named interim CEO of Brightlands Smart Services Campus
Theo van Kessel named interim CEO of Brightlands Smart Services Campus

After Peter Verkoulen announced his departure at the end of June, the supervisory board (SB) appointed Theo van Kessel to be the interim CEO of the Brightlands Smart Services Campus effective September 1, 2019.
Sep 02, 2019

The municipality of Maastricht opts for internet agency Betawerk
The municipality of Maastricht opts for internet agency Betawerk

The municipality of Maastricht and Brightlands Smart Services Campus redsident Betawerk are going for a long-term collaboration on the subject ‘online’.
Jul 13, 2019

Politie Limburg één van de nationale proeftuinen voor drones
Politie Limburg één van de nationale proeftuinen voor drones

De politie in Limburg is aangewezen als één van de drie nieuwe, nationale proeftuinen voor onbemande luchtvaartuigen, oftewel drones. Deze proeftuin gaat nog dit jaar van start. Een geweldige impuls voor de innovatieve ontwikkelingen die vanuit het Innovatielab (iLab) in Heerlen ontplooid worden.
Jun 20, 2019

Betawerk bij RTLZ De Barometer
Betawerk bij RTLZ De Barometer

Het bedrijf Betawerk, gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus, ontwikkelde de Myinlife app in co-creatie met Alzheimer Nederland voor mensen met dementie en alzheimer.
Apr 08, 2019

Droomgaard wordt zelfvoorzienend in energie met behulp van crowdfunding
Droomgaard wordt zelfvoorzienend in energie met behulp van crowdfunding

Stichting Droomgaard West Treebeek, een project in samenwerking met de brede school om kinderen te leren dat bonen niet uit een potje komen, heeft een droom: in alles zelfvoorzienend worden. Brightlands Smart Services Campus en campus start-up NestEgg droegen bij aan de crowdfundingsactie, die ervoor moet gaan zorgen dat de energierekening van De Droomgaard op nul komt te staan.
Apr 02, 2019

Stella Maris Student Rick Okkersen (14) spins up a grin cryptocurrency miner in one day
Stella Maris Student Rick Okkersen (14) spins up a grin cryptocurrency miner in one day

From March 19 to 21s the 14 year old Rick Okkersen, a highly talented developer and representative of the next generation of global innovators, visited the Brightlands Smart Services Campus in Heerlen for a three day, mini internship to see what life is like in the innovation environment at the campus.
Mar 22, 2019

Duizendste Qwiek.up in productie
Duizendste Qwiek.up in productie

Brightlands Smart Services Campus bewoner Qwiek produceerde deze week het duizendste exemplaar van de succesvolle zorginnovatie Qwiek.up. Een zorginnovatie die al in één op de drie ouderenzorghuizen in Nederland wordt ingezet om het welzijn van de bewoners te verhogen en de zorg te ondersteunen.
Mar 01, 2019


Upcoming events

19 Nov
Brightlands Smart FM

Brightlands Smart Services Campus organiseert samen met haar partners een informatieve middag op het gebied van Smart Facility Management. Tijdens deze middag staat partnership centraal en maakt u kennis met slimme oplossingen voor uw dagdagelijkse vraagstukken.

20 Nov
Meet up: Looking for a talented business student?

Looking for a talented business student ? Meet up in Heerlen with motivated master students of the Master’s programme Business Intelligence and Smart Services of Maastricht University School of Business and Economics.

26 Nov
Logistieke dag Limburg

De 20e editie van dé informatie- en netwerkdag van Logistiek Limburg vindt plaats op de campus in Heerlen. De thema’s van de dag zijn trends & ontwikkelingen en technologie & ICT.

27 Nov
APG devConf

Ben je op zoek naar inspiratie of wil je graag like-minded developers ontmoeten? Kom dan naar de eerste editie van de APG DevConf op 27 november 2019!

27 Nov
Climate Reality - One Hour of Truth

How can we change destructive behavior and restore our planet? Accenture and Brightlands Smart Services Campus invite you to join an interactive presentation about climate change in association with Al Gore’s Climate Reality Project.

29 Nov
Young Hack4SmartServices

Aan denkkracht en enthousiasme absoluut geen gebrek tijdens de komende Brightlands Young Hack4SmartServices. Ruim 200 scholieren, experts en coaches steken een dag lang de koppen bij elkaar over die ene vraag: Hoe zien de scholieren van nu het onderwijs in de toekomst?

29 Nov
Inspiratiesessie: Laten we samen nieuwe innovatieve ideeën ontwikkelen

De LWV presenteert samen met BW Ventures, partner van het Brightlands HIVE accelerator programma voor start-ups op de Brightlands Smart Services Campus, een programma waarin je leert je ideeën snel om te zetten in commercieel haalbare oplossingen.

03 Dec
Techruption Serious Game Conquest for Paradise

In de serious game Conquest for Paradise ervaar je zelf welke impact verschillende sectoren hebben in de huidige economische situatie, maar ook wat je kan doen om de wereld weer in balans te krijgen. De game vertegenwoordigt de complexiteit van de energietransitie. Je acties hebben grootse gevolgen, dus bedenk goed wat je doet.

04 Dec
Brightlands Techruption MPC Day

On December 4 the Brightlands Techruption MPC day will take place. The goal of the day is to jointly evaluate the results of the running use cases in the MPC&L (Multi-Party Computation & Learning) track: Combatting Poverty, Confidential Benchmarking and Fraud Detection.

10 Dec
LIME MEET(ing) 2019

De jaarlijkse LIME MEET(ing) in Heerlen gaat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de slimmer meten en data verzamelen in de zorg.