Ondernemers bij Brightlands Maastricht Health Campus

Ondernemen bij Brightlands

Laat je bedrijf groeien bij Brightlands

Brightlands is er voor bedrijven die zich bezighouden met de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid of digitalisering. Startups, mkb- en corporate bedrijven vinden op de Brightlands campussen de kennis, de talenten en faciliteiten om te starten, te groeien en te innoveren. Lees hoe Brightlands jou hierbij kan helpen.

Als je een bedrijf wil starten of wil innoveren, dan is Brightlands zeker een interessante plek voor jou. Brightlands is een snel groeiend ecosysteem van meer dan 370 bedrijven, startups, corporate bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. Wetenschap en ondernemerschap zijn bij elkaar gebracht op vier Brightlands campussen om sneller en beter te kunnen innoveren op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Dat doen ze volgens de Brightlands formule 'ondernemerschap x wetenschap = innovatie'.

Welke bedrijven zijn gevestigd bij Brightlands?

Bekijk het overzicht

Ondernemers op Brightlands Campus Greenport Venlo

Start je onderneming

Brightlands stimuleert de hechte samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderzoeksinstituten - de belangrijkste motor voor innovatie. Zo ontstaan er innovatieve startups op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. 

Lees meer

Community Heerlen
Startups bij Brightlands
Voor een duurzame en gezonde samenleving
Over

Gedreven community

Bij Brightlands maak je deel uit van een gedreven internationale community van 29.000 innovatieve ondernemers, talentvolle onderzoekers en veelbelovende studenten. State-of-the-art (R&D) faciliteiten, ontmoetings- en werkplekken, events en toegang tot een internationaal netwerk van specialisten vergroten je kans op succes. Veel specialisten zijn actief in de top van hun vakgebied zoals(bio)circulaire chemie als basis voor nieuwe materialen en chemische productieprocessen, regeneratieve geneeskunde, precisiegeneeskunde, innovatieve diagnostiek, gezonde en veilige voeding, future farming, (bio)circulaire economie, slimme digitale dienstenen data science.

Brightlands Campus Greenport Venlo
Ondernemen en innoveren in Agrifood
Laat je bedrijf groeien op Brightlands Campus Greenport Venlo
Overzicht
Event Brightlands Rolduc Polymer Conference
Ondernemen en innoveren in Materialen
Laat je bedrijf groeien op Brightlands Chemelot Campus
Overzicht
BMHC_Business_jaap
Ondernemen en innoveren in de Gezondheidszorg
Laat je bedrijf groeien op Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht
Ondernemen bij Brightlands Smart Services Campus
Ondernemen en innoveren in Slimme Digitale Diensten
Laat je bedrijf groeien op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht
BMHC
Samenwerken bij Brightlands
Innovatieve community's in agrifood, chemie, materialen, gezondheid en digitalisering
Overzicht

Internationaal ondernemen met China en USA

Brightlands biedt mogelijkheden om bedrijven en kennisinstellingen te ondersteunen die zaken willen doen met China en de USA op het gebied van biomedische wetenschappen, levenswetenschappen, gezondheidszorg en logistiek.

Lees meer

BMHC_China (4)

Brightlands: dé plek om te ondernemen

 • Samen innoveren: een hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven is de basis voor baanbrekende innovaties, programma's en startups op de vier Brightlands campussen. Je hebt toegang tot een grensoverschrijdend netwerk aan bedrijven en experts en toegang tot academische kennis en studenten van kennisinstellingen en onderzoeksinstituten.

 • Onderzoeksfaciliteiten: als ondernemer heb je toegang tot state-of-the-art R&D faciliteiten als laboratoria, ‘s werelds sterkste MRI-scanners en andere imaging-faciliteiten, analyse-instrumenten tot flexibele cleanrooms, pilot plants, fieldlabs, kook- en smaakcentrum, maagdarm-simulator en een interactielab.

 • Kantoren: Brightlands heeft aantrekkelijke werkplekken. Startups, kennisinstellingen, onderzoekers en bedrijven kunnen schaalbare kantoorruimtes, vergaderruimtes, flexplekken, collegezalen en congresruimtes huren.

 • Ondersteuning en services: Brightlands helpt je met de valorisatie van je onderzoek richting ondernemerschap, geeft je advies over de verschillende financieringsmogelijkheden, helpt je met het aanvragen van subsidies en verbindt je met investeerders. 

 • Centrale locatie: Brightlands ligt centraal in de Europese toptechnologische driehoek Aachen-Leuven-Eindhoven en is goed bereikbaar met internationale aansluitingen via weg, spoor en lucht.

 • Onderzoeksinstituten: op Brightlands zijn gerenommeerde kennisinstituten op het gebied van regeneratieve geneeskunde, duurzame materialen, logistiek en biomedische toepassingen gevestigd met als belangrijkste partner Universiteit Maastricht.

 • Kennisinstellingen: bij Brightlands zijn toonaangevende kennisinstituten op het gebied van regeneratieve geneeskunde, duurzame materialen, logistiek en biomedische toepassingen gevestigd, met als belangrijkste partner Universiteit Maastricht. 

 • Evenementen: toegang tot een breed kennisnetwerk via evenementen op de vier Brightlands campussen.

 • Carrière: Brightlands biedt via gerenommeerde kennisinstituten perspectieven voor een carrière in de wetenschappelijke wereld, maar ook kansen voor een toekomst als ondernemer of een combinatie daarvan.

 • Duurzame samenwerking: toonaangevende kennisinstellingen en het bedrijfsleven zijn gefaciliteerd door de Provincie Limburg, de motor van het snel groeiende Brightlands ecosysteem.

 • Financiering: Brightlands ondersteunt je bij het vinden van de juiste financiering voor innovatie, onderneming of onderzoek.

Inspirerende verhalen

Bright Story : Boostani
Boostani
Nieuwe kansen in de strijd tegen plastic afval
Case
Case Bachelor student Megan Entzinger
De ideale studieplek voor Megan
De studie én de regio zijn cool
Case
sunlight shining at buildings
Discover how to save energy with Kriya Materials
Block the sun to save on air conditioning
Artikel

Blijf op de hoogte

kaart Brightlands

Maak kennis met Brightlands

Event op Brightlands Maastricht Health Campus
Evenementen bij Brightlands
Ontmoet ondernemers, onderzoekers en studenten bij Brightlands
Overzicht
Studenten op Brightlands Maastricht Health Campus tijdens Summer Tour
Brightlands Nieuws
Overzicht van de laatste innovaties en ontwikkelingen bij Brightlands
Overzicht
Brightlands Smart Services Campus
Werken bij Brightlands
Banen van morgen in Limburg
Overzicht