laboratorium

Onderzoek bij Brightlands

Innovatieve omgeving voor onderzoek

Waarde creëren met je onderzoek, zowel maatschappelijk als commercieel. Daarvoor zijn de vier campussen van Brightlands de ideale voedingsbodem. Hier leidt onderzoek naar grote vraagstukken tot baanbrekende innovaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Alles staat in het teken van samen innoveren.

Dat betekent voor jou dat je direct toegang hebt tot relevante onderzoeksinstituten en toonaangevende kennisinstellingen. Dat je gebruik kunt maken van alle state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten. Dat er aantrekkelijke werkplekken beschikbaar zijn, net als interessante evenementen, verschillende extra services en volop carrièrekansen. Alle campussen zijn bovendien gelegen op strategische en zeer bereikbaar locaties. En aan de stevige basis van dit alles staat Provincie Limburg als belangrijkste partner. Waar wacht je nog op? Doe met ons mee! 

BMHC_iMed Technology
Brightlabs - Chemisch analytisch R&D laboratorium
Onderzoek naar Agrifood
Innovatieve omgeving voor onderzoek op Brightlands Campus Greenport Venlo
Overzicht
BCC UM lab
Onderzoek naar Materialen
Brightlands Chemelot Campus: innovatieve onderzoeksomgeving
Overzicht
BMHC_Lonza_Research
Onderzoek in de Gezondheidszorg
Innovatieve omgeving voor onderzoek bij Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht
BSSC onderzoeken
Onderzoek naar Slimme Digitale Diensten
Innovatieve omgeving voor onderzoek op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht

Wat heeft Brightlands een onderzoeker te bieden?

 • Samen innoveren: op de vier Brightlands campussen ligt hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven aan de basis van baanbrekende innovaties, programma's en startups. Als onderzoeker heb je zo snel toegang tot een grensoverschrijdend netwerk aan bedrijven en experts en toegang collega's van kennisinstellingen en onderzoeksinstituten die begrijpen waar jij mee bezig bent.
 • State-of-the-art onderzoeksfaciliteiten: Onderzoekers hebben bij Brightlands toegang tot state-of-the-art R&D faciliteiten als laboratoria, ‘s werelds sterkste MRI-scanners en andere imaging-faciliteiten, analyse-instrumenten tot flexibele cleanrooms, pilot plants, fieldlabs, kook- en smaakcentrum, maagdarm-simulator en een interactielab.
 • Aantrekkelijke werkplekken: Op de vier Brightlands campussen kun je aantrekkelijke werkplekken huren, zoals schaalbare kantoorruimtes, vergaderruimtes, flexplekken, collegezalen en congresruimtes huren.
 • Ondersteuning en services: Brightlands helpt je met de valorisatie van je onderzoek, geeft advies over de verschillende financieringsmogelijkheden ervan, helpt je met het aanvragen van subsidies en brengt je in contact met investeerders.
 • Strategische locaties: De vier Brightlands campussen liggen centraal in de Europese toptechnologische driehoek Aachen-Leuven-Eindhoven en zijn goed bereikbaar met internationale aansluitingen via weg, spoor en lucht.
 • Onderzoeksinstituten: bij Brightlands heb je direct toegang tot gerenommeerde onderzoeksinstituten op het gebied van regeneratieve geneeskunde, innovatieve diagnostiek, circulaire chemie, duurzame materialen, voeding, logistiek, data science en biomedische toepassingen.
 • Kennisinstellingen: Bij Brightlands heb je direct toegang tot toonaangevende kennisininstellingen op het gebied van regeneratieve geneeskunde, duurzame materialen, logistiek en biomedische toepassingen gevestigd. Universiteit Maastricht is onze belangrijkste partner.
 • Evenementen: Op de vier Brightlands campussen vinden regelmatig evenementen plaats: de perfecte manier om eenvoudig toegang te krijgen tot het brede Brightlands-netwerk.
 • Carrièrekansen: Bij de kennisinstituten zijn er volop kansen voor een carrière in de wetenschappelijke wereld, maar de community geeft je ook veel mogelijkheden om je als ondernemer (of in een combinatie van wetenschap en ondernemerschap) te ontwikkelen.
 • Duurzame samenwerking: De basis van veel toonaangevende kennisinstellingen en innovatieve bedrijven is gelegd door de Provincie Limburg, de motor en facilitator van het snelgroeiende Brightlands ecosysteem.
 • Financiering: Brightlands ondersteunt je bij het vinden van de juiste financiering voor innovatie, onderneming of onderzoek.

Inspirerende verhalen

BMHC_Dermagenius
DermaGenius van PathoNostics
DNA-test voor kalknagels
Case
Herstelcellen voor kankeronderzoek
Bright Story: CiMaas
Vol gas naar een vaccin tegen kanker
Case
Bright Story : Boostani
Bright Story: Boostani
Nieuwe kansen in de strijd tegen plastic afval
Case

Blijf op de hoogte

kaart Brightlands

Maak kennis met Brightlands

Event op Brightlands Maastricht Health Campus
Evenementen bij Brightlands
Ontmoet ondernemers, onderzoekers en studenten bij Brightlands
Overzicht
Studenten op Brightlands Maastricht Health Campus tijdens Summer Tour
Brightlands Nieuws
Overzicht van de laatste innovaties en ontwikkelingen bij Brightlands
Overzicht
Brightlands Smart Services Campus
Werken bij Brightlands
Banen van morgen in Limburg
Overzicht