Studenten in laboratorium op de Brightlands Chemelot Campus

Opleidingen bij Brightlands

Overzicht van alle onderwijsprogramma's bij Brightlands

Hier vind je het overzicht van alle onderwijsprogramma's op de vier Brightlands campussen.

BCGV - studeren
Opleidingen in Agrifood, Logistiek, Business & Techniek
Begin je carrière in regio Venlo
Overzicht
Education Brightlands Chemelot Campus
Opleidingen in Chemie, Materialen, Biomedische innovaties
Begin je carrière op Brightlands Chemelot Campus
Overzicht
Studeren
Opleidingen in Data Science
Begin je carrière op Brightlands Smart Services Campus
Overzicht
Students BMHC
Opleidingen in de Gezondheidszorg
Begin je carrière op Brightlands Maastricht Health Campus
Overzicht

Master-, bachelor- en beroepsopleidingen

Hieronder vind je opleidingen van de onderwijsinstellingen die samenwerken met Brightlands op het gebied van (bio)circulaire chemie, materiaalwetenschappen, gezondheidszorg, geneeskunde en biowetenschappen, gezonde en veilige voeding, future farming, (bio)circulaire economie, slimme digitale diensten en data science. 

Universiteit Maastricht

De nog relatief jonge Universiteit Maastricht heeft een hele sterke reputatie op het terrein van wetenschappelijk onderzoek weten op te bouwen. Studenten uit de hele wereld kiezen bewust voor het probleemgestuurd onderwijs op de meest internationale universiteit van Nederland. De helft van de studenten en vier van de tien academici komen uit het buitenland. Veel studierichtingen van Universiteit Maastricht sluiten aan bij de thema’s van Brightlands. De universiteit koppelt bijvoorbeeld bètascience aan inzichten in onder andere economie, kennis van gedragsverandering, van recht, gezondheid, Europa en cultuur.

Lees de ervaringen van studenten

Case Bachelor student Megan Entzinger
De ideale studieplek voor Megan
De studie én de regio zijn cool
Case
Case PHD student en onderzoeker bij Brightlands
Succesvolle start van Ramiro’s carrière
Van student tot onderzoeker
Case

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een hogeschool met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Vanuit de overtuiging dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis, maar vooral gaat om die kennis toe te kunnen passen, werkt Zuyd intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Veel studenten van Zuyd volgen lessen en doen praktijkervaring op bij de Brightlands campussen.

Bachelor programma's

Studenten Applied Science leren in een nieuwe onderwijsconcept. Lees meer

Associate programma's

Fontys Hogeschool

Hogeschool Fontys heeft zich als doel gesteld om inspirerend, uitdagend en hoogwaardig hoger beroepsonderwijs te bieden en praktijkgericht onderzoek te doen en bij te dragen aan praktische innovaties die relevant zijn voor de samenleving. Fontys wil een learning community zijn. Vanuit die opvattingen is het partnerschap met Brightlands een logische keuze.

Fontys Hogeschool Venlo
campusvenlo [at] fontys.nl

HAS Hogeschool

HAS Hogeschool richt zich op hbo-bachelor opleidingen op het gebied van agro, food en leefomgeving. De HAS richt zich op drie kernactiviteiten: onderwijs, kennistransfer en kennisontwikkeling. In Limburg heeft de HAS een vestiging in Venlo, waar ook samengewerkt wordt met Brightlands Campus Greenport Venlo.

HAS Hogeschool
has [at] has.nl

Vista College

VISTA college is de nieuwe naam voor de mbo-onderwijsinstelling in Zuid-Limburg, die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Het Vista College wil ook in de toekomst in de regio een breed en modern opleidingsaanbod blijven aanbieden. Studenten van enkele opleidingen volgen lessen op Brightlands campussen.

VISTA College Brightlands Chemelot Campus
VISTA college at Brightlands Chemelot Campus
Learning by doing
Opleidingen
BSSC Vista
VISTA college op de Smart Services Campus
Ontdek het ICT vak
Opleidingen

CITAVERDE College

Op vier locaties verdeeld over Limburg biedt het CITAVERDE College ‘groen onderwijs’ op vmbo- en mbo-niveau. CITAVERDE leidt studenten op die willen groeien tot vakmensen, die zich bezighouden met mens, dier en natuur, zowel in de stad als in het buitengebied. Op mbo-gebied telt de school 38 opleidingen op het gebied van natuur, agro, dier, retail, design en food.

Citaverde College
bedrijfsopleidingen [at] citaverde.nl

Gilde Opleidingen

In Noord- en in Midden-Limburg en in Geleen heeft Gilde Opleidingen vestigingen om mbo-studenten op te leiden tot de vakmensen van morgen. Een van de motto’s van Gilde Opleidingen is dat onderwijs niet zonder innovatie kan, van kleine verbeteringen tot grote veranderingen. Daarmee is de brug naar Brightlands snel geslagen.

Gilde Opleidingen

Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. De OU heeft elf vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen. Op meerdere gebieden werken Brightlands en OU samen.

Bekijk de opleidingen van de Open Universiteit op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen

Lees meer

Online leren
Open Universiteit op de Smart Services Campus
OU opleidingen en onderzoek
Opleidingen

CHILL

CHILL (afkorting voor: Chemelot Innovation and Learning Labs) biedt op een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving, waar bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten. Het gaat dan om start-ups tot multinationals en bij studenten van mbo, hogeschool tot universiteit. CHILL is gevestigd op Brightlands Chemelot Campus en is opgericht als een samenwerking tussen SABIC, DSM, Vista College, Zuyd Hogeschool en Maastricht University. Als Centre of Expertise (CoE, hbo gerelateerd) en Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV, mbo gerelateerd) geeft CHILL vorm en inhoud aan het Nederlandse topsectorenbeleid.

Bekijk de opleidingen bij CHILL

Lees meer

CHILL at Brightlands Chemelot Campus
CHILL - Chemelot Innovation and Learning Labs
An innovative learning and working community
Opleidingen

Blijf op de hoogte

BL newsletter conversion

Maak kennis met Brightlands

Ondernemers bij Brightlands Maastricht Health Campus
Ondernemen bij Brightlands
Laat je bedrijf groeien bij Brightlands
Overzicht
laboratorium
Onderzoek bij Brightlands
Innovatieve omgeving voor onderzoek
Overzicht
Student tijdens Chemelot Talent Day
Studeren bij Brightlands
Begin je carrière met een opleiding bij Brightlands
Overzicht