Case Bachelor student Megan Entzinger

De ideale studieplek voor Megan

De studie én de regio zijn cool

Megan Entzinger kwam min of meer toevallig bij Universiteit Maastricht terecht. “Met mijn ouders heb ik op verschillende plaatsen in Zuid-Afrika en Europa gewoond. Na mijn middelbare school in Zwitserland wilde ik eigenlijk naar Engeland, maar ik schrok van de hoge kosten voor buitenlandse studenten en de zware toelatingseisen. Na een digitale zoektocht kwam Maastricht bovendrijven. Makkelijk toegankelijk met mijn Nederlands paspoort en precies wat ik zocht. Een meer algemene bachelor wetenschap met veel biologie en chemie. In 2016 ben ik verhuisd en begonnen.”

Studeren in een internationale omgeving

Het probleemgestuurd onderwijs beviel Megan Entzinger vanaf de eerste dag prima. “Je werkt samen met andere studenten aan projecten en opdrachten. Studenten met verschillende achtergronden en interesses. Dat levert mooie discussies op en je leert van elkaar. De studiegroepen zijn heel divers, uiteraard ook door de internationale samenstelling. Hier studeren mensen uit alle werelddelen. Rusland, Azië, Afrika, Europa, de VS. Je hoeft nauwelijks te wennen, iedereen is nieuw en komt van ver. Juist door de mix leer je vraagstukken van verschillende kanten te bekijken.”

Waarom zou ik niet hier aan de UM verder studeren en onderzoek doen? Het bevalt me uitstekend en ook sociaal gezien heb ik niets te klagen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt, woon graag in Maastricht. Ik ga niet voor niets Nederlands leren. Laat ik het zo samenvatten: de studie én de regio zijn cool.

Megan Entzinger, bachelor student Maastricht Science Program, Universiteit Maastricht

Megan vond haar opleiding in Limburg 

Megan Entzinger zit in de laatste fase van de bachelor Maastricht Science Programme. In haar thesis zoekt ze een antwoord op de vraag hoe een mossel zich aan een rotswand hecht en de zwaarste golfslag weerstaat. “Dat doet het diertje met een soort lijm. Als we die kunnen nabootsen, biedt dat geweldige mogelijkheden voor medische toepassingen.”

De 21-jarige in Zuid-Afrika geboren studente rondde afgelopen zomer de driejarige bachelor af. Ze kijkt er met veel plezier op terug. “Ik ben hier echt met mijn neus in de boter gevallen”, zegt ze in een kleine collegezaal in het onderwijsgebouw op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. De plek waar in totaal jaarlijks zo’n 1000 studenten een bachelor of master volgen. “Ik heb de tijd gekregen om me te verdiepen in verschillende aspecten van de wetenschap. Dat is het mooie van dit programma: je kunt uit een aantal modules vrij kiezen. Voor mij was dat belangrijk, want ik wist niet precies wat ik wilde. Gaandeweg het traject heb ik het accent gelegd op biochemie en wiskunde. Hierin wil ik ook verder gaan en een master volgen, maar ik ga eerst een jaar werken als onderwijsassistent en me verdiepen in de Nederlandse taal. Ik denk dat ik hier nog wel even blijf.”

Werken aan innovatieve oplossingen

De studielast viel de Zuid-Afrikaanse niet echt mee. “Het is wel pittig. Uitgangspunt is 20 contacturen en 20 uren zelfstudie. Nou, die heb je echt wel nodig. Ik merkte dat de lat steeds hoger kwam te liggen gedurende de studie.  We worden echt uitgedaagd, je vóelt dat hier aan nieuwe materialen en duurzame oplossingen voor de toekomst gewerkt wordt. Misschien doordat de productiebedrijven om de hoek zitten, je de praktijk letterlijk ruikt. De urgentie is er. Feit is dat we hier gebruik maken van de modernste faciliteiten en labs. Alles ademt professionaliteit. De mix van ondernemers en studenten, de lezingen en symposia op de campus. Je zit eigenlijk al midden in de chemie als student. Toch anders dan in de binnenstad.”

Megan Entzinger wil verder in de biobased materials. “Waarschijnlijk wel ja. Eerst een master, dan misschien wel verder met een promotieonderzoek naar natuurlijke lijm zoals mossels die maken. Waarom zou ik niet hier aan de UM verder studeren en onderzoek doen? Het bevalt me uitstekend en ook sociaal gezien heb ik niets te klagen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt, woon graag in Maastricht. Ik ga niet voor niets Nederlands leren. Laat ik het zo samenvatten: de studie én de regio zijn cool.”

Kom meedoen

Als je de wereld duurzamer en gezonder wilt maken, dan start je je bedrijf of onderzoek bij Brightlands, volg je een opleiding of stap je in een van de uitdagende banen. Brightlands is dé plek om te innoveren, te leren en te netwerken. Je bent van harte welkom.

Ondernemers bij Brightlands Maastricht Health Campus
Ondernemen bij Brightlands
Laat je bedrijf groeien bij Brightlands
Overzicht
laboratorium
Onderzoek bij Brightlands
Innovatieve omgeving voor onderzoek
Overzicht
Student tijdens Chemelot Talent Day
Studeren bij Brightlands
Begin je carrière met een opleiding bij Brightlands
Overzicht

Blijf op de hoogte

Location Brightlands campuses

Bekijk de innovaties van Brightlands

Bright Story : Personal Health Train
Bright Story: Personal Health Train
Klinische data ‘privacy-veilig’ delen
Case
Bright Story : Vertoro
Bright Story: Vertoro
Biobased economie: van papierpulp naar scheepsolie
Case
Einstein telescoop
Einstein Telescoop naar Limburg?
Fundamenteel natuurkundig onderzoek
Case
Bright Story : Ioniqa
Bright Story: Ioniqa
Circulair plastic recyclen
Case
Bright Story : Trapps Wise
Slimvaart
Slimme app voor de binnenscheepvaart
Case
mosameat
Bright Story: Kweekvlees
80.000 quarter pounders uit één biopt
Case
Herstelcellen voor kankeronderzoek
Bright Story: CiMaas
Vol gas naar een vaccin tegen kanker
Case
Limburg Bike
100% Limburg Bike sportinnovatie
Een unieke, gepersonaliseerde, onbreekbare fiets
Case
Brightlands Chemelot Campus celtherapy
Bright Story: Herstelcellen
Zelfherstel van het lichaam door biomaterialen
Case
Bright Story : Vitamine APK
Bright Story: Vitamine APK
Test je eigen vitaminegehalte met één druppel bloed
Case
Bright Story : Zonneverf
Zonneverf
Hightech coating om energie te besparen
Case
Bright Story : Groene chemie
Bright Story: Brightsite
Kenniscentrum voor onderzoek naar duurzaamheid
Case
Case PHD student en onderzoeker bij Brightlands
Succesvolle start van Ramiro’s carrière
Van student tot onderzoeker
Case