Student tijdens event op de campus

Brightlands visie

Knowledge crossing borders

Met Brightlands kiest de regio Limburg voor regie op een vitale toekomst en het benutten van kansen die in een snel veranderende wereld ontstaan. 

Die toekomst begint bij de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Vertrouwend op de bewezen expertise en transitiekracht, zet Limburg in op het belangrijkste: een duurzame en gezonde toekomst voor onze kinderen en opvolgende generaties. Met Brightlands als dé plek waar nu de banen voor morgen ontstaan, talenten worden ontwikkeld, pioniers zich thuis voelen en bedrijven kunnen groeien. Zonder grenzen.

Knowledge crossing borders

Grenzen. Je kunt ze verkennen en verleggen, respecteren of oprekken. Brightlands gaat het liefst grenzen óver. Op basis van een unieke aanpak waarin de wetenschap neerstrijkt op plekken waar markten tot ontwikkeling komen. Daar groeien onze vier Brightlands campussen als spil van een gezonde en duurzame toekomst: open omgevingen waar ondernemers, wetenschappers en studenten samen vernieuwen, durven falen en doorbraken realiseren. Internationale doorbraken op het gebied van gezondheid, voeding, materialen en slimme digitale diensten. En combinaties daarvan, want als je denkt zonder grenzen openen zich nieuwe werelden. 

Compelling story Brightlands

Knowledge Crossing Borders

Tomorrow's life

Nieuwe werelden met kansen voor ondernemers, onderzoekers en studenten op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Nauw verbonden met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van groene chemie of herstelcellen, dat zijn nieuwe eigen cellen om het zieke origineel te vervangen. Maar denk ook aan nieuwe manieren om veilig digitale gegevens te kunnen delen of de voedingswaarde van gewassen te verhogen. Altijd met oog voor wat maatschappelijk van waarde is en daarnaast commercieel interessant kan zijn. Zo draagt Brightlands via Limburg bij aan kansen voor de wereld.

Tomorrow's life

Ontdek wat Brightlands voor jou kan betekenen

Ondernemer in actie op Brightlands Chemelot Campus
Samen innoveren
Innovatie in duurzaamheid, gezondheid en digitalisering
Overzicht
Event Brightlands Young Hack4SmartServices
Talentvolle regio
Europese grensregio met vele talenten
Overzicht
Event op de Brightlands Chemelot Campus
Inspirerende verhalen
Ontdek de kracht van Brightlands
Overzicht

Blijf op de hoogte

kaart Brightlands

Bekijk de laatste ontwikkelingen

Studenten op Brightlands Maastricht Health Campus tijdens Summer Tour
Brightlands Nieuws
Overzicht van de laatste innovaties en ontwikkelingen bij Brightlands
Overzicht
Event op Brightlands Maastricht Health Campus
Evenementen bij Brightlands
Ontmoet ondernemers, onderzoekers en studenten bij Brightlands
Overzicht
Brightlands Smart Services Campus
Werken bij Brightlands
Banen van morgen in Limburg
Overzicht