Ondernemer in actie op Brightlands Chemelot Campus

Samen innoveren

Innovatie in duurzaamheid, gezondheid en digitalisering

Samen innoveren: de combinatie van wetenschap, ondernemerschap, talent en state-of-the-art faciliteiten op één plek. Brightlands stelt onderzoeksinstituten en bedrijven in staat sneller en efficiënter te innoveren en zorgt ervoor dat innovatieve startups hun droom kunnen waarmaken.

Bijna 29.000 innovatieve ondernemers, talentvolle onderzoekers en veelbelovende studenten werken elke dag aan de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Een plek waar wetenschap en ondernemerschap elkaar inspireren en versterken. Kennis uit de wetenschap leidt tot nieuwe producten bij bedrijven en startups. Kennis uit die bedrijven krijgt dankzij onderzoekers en studenten weer nieuwe toepassingen.

Bekijk de bedrijven en onderzoeksinstituten op de Brightlands campussen

Ga naar het overzicht

innovatie

Marc Cornelissen Brightlands Award

De Marc Cornelissen Brightlands Award is aan aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers om hun droomproject te helpen versnellen. De Stichting Marc Cornelissen Brightlands Award stimuleert hiermee de ontwikkeling van een community van duurzaamheidspioniers. Ondernemers of wetenschappers die net als poolreiziger Marc Cornelissen (1968-2015) over grenzen heen willen samenwerken en moed en leiderschap tonen voor een duurzame toekomst. Deze award bestaat uit een aandenken en en een geldprijs van € 35.000,-. 

De Marc Cornelissen Brightlands Award werd 20 januari 2021 voor de derde keer uitgereikt. Bekijk alle duurzaamheidspioniers en kandidaten voor de Award.

Ontmoet alle duurzaamheidspioniers

Panos Kouris, winnaar Marc Cornelissen Brightlands Award 2021
Marc Cornelissen Brightlands Award
Aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers
Artikel

Sneller en efficiënter innoveren

Op vier Brightlands campussen in Limburg zorgen ondernemers, onderzoekers en studenten samen voor baanbrekende innovaties op het gebied van voeding, gezondheid, circulaire chemie en materialen, data science en slimme digitale diensten. En combinaties daarvan, want als je denkt zonder grenzen openen zich nieuwe werelden. 

Ondernemers bij Brightlands Maastricht Health Campus
Ondernemen bij Brightlands
Laat je bedrijf groeien bij Brightlands
Overzicht
laboratorium
Onderzoek bij Brightlands
Innovatieve omgeving voor onderzoek
Overzicht
Community Heerlen
Startups bij Brightlands
Voor een duurzame en gezonde samenleving
Over

Baanbrekende innovaties

Bij Brightlands ontstaan innovaties door de combinatie van ondernemerschap en wetenschap. Rond de ontwikkeling van groene circulaire chemie bijvoorbeeld, het kweken van nieuwe kunstmatige organen om het zieke origineel te kunnen ontvangen of het ontwikkelen van duurzame protheses. Maar ook nieuwe manieren om veilig digitale gegevens te kunnen delen of de voedingswaarde van gewassen te vergroten. 

Meer voorbeelden van Brightlands innovaties bekijken?

Ga naar Inspirerende verhalen

mosameat
Bright Story: Kweekvlees
80.000 quarter pounders uit één biopt
Case

Samenwerken

Een hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven is de basis voor baanbrekende innovaties, projecten en startups op de vier Brightlands campussen. Werk samen met onderzoekers, ondernemers en studenten aan de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitale oplossingen. Via evenementen op de campussen, zoals congressen, seminars, netwerkbijeenkomsten heb je toegang tot een breed kennisnetwerk op de campussen,

Wil je meer weten over de (inter)nationale community bij Brightlands?

Lees meer

BMHC
Samenwerken bij Brightlands
Innovatieve community's in agrifood, chemie, materialen, gezondheid en digitalisering
Overzicht

Financieringsmogelijkheden

Business developers, investment directors en venturing specialisten bij Brightlands ondersteunen ondernemers en onderzoekers bij het selecteren, aanvragen en verzamelen van de juiste financieringsmogelijkheden, zoals private equity, risicodragend kapitaal, leningen, fiscale voordelen en subsidies.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden?

Lees meer

Grenzeloze economie
Financiering van start tot groei
Toegang tot subsidies, venture capital en investeerders
Overzicht

Brightlands maakt innovatie mogelijk

 • Samenwerken: een hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven is de basis voor baanbrekende innovaties, programma's en startups op de vier Brightlands campussen. Je hebt toegang tot een (inter)nationaal netwerk van specialisten uit het bedrijfsleven en universiteiten, en studenten van universiteiten, hbo en mbo.

 • Ondersteuning en services: Brightlands biedt programma’s voor startups en scale-ups, geeft je advies over de verschillende financieringsmogelijkheden voor je onderneming, helpt je met het valoriseren van je onderzoek, aanvragen van subsidies en verbindt je met investeerders.

 • Onderzoeksfaciliteiten: Brightlands geeft je toegang tot state-of-the-art R&D faciliteiten als laboratoria, ‘s werelds sterkste MRI-scanners en andere imaging-faciliteiten, analyse-instrumenten tot flexibele cleanrooms, pilot plants, fieldlabs, kook- en smaakcentrum, maagdarm-simulator en een interactie lab.

 • Kantoren: Brightlands heeft aantrekkelijke werkplekken. Startups, kennisinstellingen, onderzoekers en bedrijven kunnen schaalbare kantoorruimtes, vergaderruimtes, flexplekken, collegezalen en congresruimtes huren.

 • Centrale locatie: de campussen liggen centraal in de Europese toptechnologische driehoek Aachen-Leuven-Eindhoven.

 • Onderzoeksinstituten: bij Brightlands vind je toegankelijke gerenommeerde onderzoeksinstituten op het gebied van regeneratieve geneeskunde, innovatieve diagnostiek, circulaire chemie, duurzame materialen, voeding, logistiek, data science en biomedische toepassingen.

 • Kennisinstellingen: bij Brightlands zijn toonaangevende kennisinstituten op het gebied van regeneratieve geneeskunde, duurzame materialen, logistiek en biomedische toepassingen gevestigd, met als belangrijkste partner Universiteit Maastricht.

 • Evenementen: toegang tot een breed kennisnetwerk via evenementen op de vier Brightlands campussen.

 • Carrière: Brightlands biedt via toonaangevende kennisinstellingen perspectieven voor een carrière in de wetenschappelijke wereld en kansen voor een toekomst als ondernemer of een combinatie daarvan.

 • Duurzame samenwerking: toonaangevende kennisinstellingen en het bedrijfsleven zijn gefaciliteerd door de Provincie Limburg, de motor van het snel groeiende Brightlands ecosysteem.

 • Financiering: Brightlands ondersteunt je bij het vinden van de juiste financiering voor innovatie, onderneming of onderzoek.

Blijf op de hoogte

kaart Brightlands

Bekijk de laatste ontwikkelingen

Event op Brightlands Maastricht Health Campus
Evenementen bij Brightlands
Ontmoet ondernemers, onderzoekers en studenten bij Brightlands
Overzicht
Studenten op Brightlands Maastricht Health Campus tijdens Summer Tour
Brightlands Nieuws
Overzicht van de laatste innovaties en ontwikkelingen bij Brightlands
Overzicht
Brightlands Smart Services Campus
Werken bij Brightlands
Banen van morgen in Limburg
Overzicht