Vacature

BI consultant junior

Voor de Dienst Informatiemanagement zijn wij op zoek naar een Business Intelligence consultant. Dankzij jouw slimme informatieproducten worden de operationele collega's geholpen. Zowel op het gebied van handhaving als opsporing. Of het nu om structurele toepassingen gaat, of om ad hoc grootschalige operaties: met jouw BI-kennis maak jij écht het verschil.

Wat ga je doen?
Als BI consultant junior haal je maximaal rendement uit informatie en techniek, wat leidt tot op de operatie afgestemde BI-producten en innovatief gebruik van aanwezige data, informatie en kennis. De politie kan hierdoor beter inspelen op de steeds verder toenemende vraag naar informatie. Je hebt de kennis om een optimale match te maken tussen de informatievraag en beschikbare data en kan een advies geven over de gebruiksmogelijkheden en validiteit van die data. Door het uitvoeren van een gedegen vooronderzoek, opstellen van output requirements, integreren (en transformeren) van (on)gestructureerde data, kun jij duiding geven aan de informatie waardoor de politie effectiever en efficiënter haar werk kan uitvoeren.
Je bewaakt de doorvertaling van de BI-strategie en nieuwe informatiewensen naar praktische BI-oplossingen. Bij de informatieanalyse doorgrond je bedrijfsprocessen die eerder door een business analist in kaart zijn gebracht en maak je onderbouwde keuzes voor oplossingsrichtingen die je vervolgens presenteert aan het management. Bovendien monitor je op het juiste gebruik en toepassing van producten en beleid en doe je signaleringen op basis van data-analyses. In voorkomende gevallen bouw je zelf een technische oplossing. Door jouw kennis en vaardigheden ben je een vraagbaak voor je BI-collega's bij het gebruik en ontwikkelen van BI-producten. Je coacht je BI-collega's op inhoud en kwaliteit.

Je brengt als intermediair vraag en aanbod bij elkaar, doordat je een goed netwerk in de BI-wereld van de politie hebt opgebouwd. Doordat je dicht bij de politiepraktijk staat en de gebruiker actief op zoekt, kun je tevens adviseren over innovatie, beleid en strategie in jouw vakgebied. Je initieert en onderhoudt landelijke samenwerking, omdat jouw BI-producten elders in het land ook van toepassing kunnen zijn. Andersom kun je ook producten van collega's duiden en in jouw regio implementeren. Steeds vaker zoekt de politie samenwerkingsverbanden op, dus netwerken en externe contacten leggen buiten de politie (zoals met bijvoorbeeld hoge scholen en universiteiten) wordt steeds belangrijker.

Waar ga je werken?
Het Team Operationele I-Experts zorgt ervoor dat operationele informatie snel in het politieproces gebruikt kan worden. Het team valt onder de sector IM Advies van het Politiedienstencentrum, maar de teamleden werken in de Business Intelligence teams bij de Dienst Regionale Informatie Organisaties (DRIO) / Dienst Landelijke Informatie Organisatie van de Landelijke Eenheid. Je werkt regionaal samen met de andere DRIO teams zoals Analyse & Onderzoek en de Informatie Knooppunten. Landelijk werk je samen met de Business Intelligence teams uit de andere DRIO's en de andere teams van IM Advies zijnde Business Experts en IV Experts.

Wie ben jij?
We zoeken een innovatieve collega die verbindt, overtuigt, motiveert en coacht. Je bent sterk in abstract en analytisch denken en overziet goed wat de gevolgen zijn van gekozen oplossingen. Je pakt zaken snel op, schakelt gemakkelijk, stelt de juiste prioriteiten en je weet precies wie en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Je bent een BI consultant junior die altijd op zoek is naar nieuwe toepassingen of methoden om de informatieproducten te verbeteren. Termen als Datawarehousing, Big Data, Datamining en Scrum zijn jou niet onbekend. Daarnaast kunnen we ook rekenen op:

  • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting van technische of bedrijfskundige Informatica of Business Intelligence;
  • ruime ervaring met BI-toepassingsgebieden en oplossingen als het gaat om informatieanalyse en reporting;
  • kennis van SQL en front-end reporting tooling/software als Cognos Analytics
  • kennis van politieprocessen zoals handhaving en opsporing is een pre.

Wat wij bieden
De standplaats is Venlo. (De administratieve standplaats kan afwijken van de daadwerkelijke werklocatie). Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.736,- en maximaal € 4.415,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie & Communicatietechnologie.

Interesse?
Bel of mail met Anneloes de Geest, teamchef Operationele I-Experts (06 - 18 15 87 38, Anneloes.de.Geest@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.
Solliciteer uiterlijk 28 februari 2019 via deze link

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.