menu

Vacancy

Business Developer MKB (M/V)

De organisatie

In een wereld waarin kennis, ondernemerschap en innovatie elkaar versterken wordt hard gebouwd aan de hotspot op het gebied van smart services.

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een revolutionair instituut dat bestaat uit briljante onderzoekers en onderwijzers, innovatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven op het gebied van smart services.

Brightlands Smart Services Campus combineert een wetenschappelijk en zakelijk ecosysteem die innovatie en expertise samenbrengen - allemaal op een enkele strategische locatie. Dit maakt het een unieke plek waar innovatieve startups, spin-offs en bestaande bedrijven kunnen samenwerken met vooruitstrevende kennisinstituten, briljante onderzoekers, studenten en visionaire investeerders.

De belangrijkste opdracht van de Brightlands Smart Services Campus organisatie is het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van smart services.

De context

Smart Service betekent Smart verbinden. Dat is dan ook wat we van jou verwachten. Als Business Developer MKB (BD-MKB) draag je door het slim mobiliseren van uitstekend ontwikkelde (wereldwijde) netwerken en een ontembare wil om te winnen bij aan de groeidoelstellingen van de afdeling.  De BD-MKB legt zich specifiek toe op acquisitie binnen het brede gebied van Smart Services.

De functie

 Je belangrijkste taken zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie van MKB ondernemers die zich in een of andere vorm gaan vestigen op de campus en willen bijdragen aan de activiteiten, programma’s en projecten in het Campus-ECO-systeem.
 • Je analyseert belangrijke ontwikkelingen en trends in de markt en bij relevante MKB organisaties en weet deze op waarde te schatten.
 • Je bouwt aan een breed netwerk, zowel regionaal en nationaal als internationaal, door middel van bedrijfsbezoeken, conferenties, netwerkbijeenkomsten en het volgen van relevante publicaties.
 • Je beoordeelt initiatieven en activiteiten binnen bedrijven en herkent ontwikkelkansen en synergievoordelen in relatie tot de activiteiten op de campus en weet deze te “verkopen”.
 • Je stuurt het gehele proces aan, van acquisitie tot en met afsluiten van het huurcontract en deelnemersovereenkomst. In samenwerking met de collega’s stel je huurcontracten en deelnemerscontracten op en voer je onderhandelingen binnen de gestelde kaders.
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe programma’s en projecten waarin de MKB bedrijven participeren c.q. waardoor meer MKB bedrijven zullen participeren in het Campus-ECO-systeem. 
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor de Campus.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Community Development en werk je nauw samen met collega Business Developers, Programma ontwikkelaars en Programma Managers / Projectleiders, zowel binnen de Brightlands Smart Services Campus alsook met de collega’s binnen de andere Campussen en de partner-organisaties.

De kandidaat

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Dan voldoe je tenminste aan de volgende functie-eisen en eigenschappen:

 • WO werk- en denkniveau in combinatie met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Interesse in en ervaring met Smart Services in brede zin;
 • Je hebt kennis en ervaring opgedaan met relevante waardeketens, ofwel verbinding met kennisinstituten in relatie tot kennisintensieve ontwikkelingen en het MKB;
 • Duidelijke visie op het gebied van commerciële exploitatie van de campus en het ECO-systeem en de mogelijkheden daarin voor het MKB;
 • Ondernemende en resultaatgerichte persoon die goed tot zijn/ haar recht komt in een snel veranderende omgeving; een echte zelfstarter met de daarbij passende zelfsturende houding;
 • Je bent een ‘hunter’, met een lange-termijnfocus en de vasthoudendheid om gestelde doelen te realiseren.
 • Je inventariseert proactief wensen en behoeften van potentiële campusbewoners en -deelnemers en speelt hier commercieel op in.
 • Je bent een effectieve netwerker; iemand die niet enkel vraag en aanbod bij elkaar kan brengen, maar kansen ziet, creëert en weet om te zetten naar business.
 • Je hebt de ambitie en de vaardigheden om gezichtsbepalend te worden in de sector en een gerespecteerd gesprekspartner te zijn voor Senior Management, en de uitvoerende organisatie.
 • Jouw beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift, is uitstekend.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door je CV met motivatie te uploaden via deze link:  Solliciteer .

Wij bieden

Een uitdagende functie met flexibele werktijden in een innovatieve organisatie en omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.