menu

Vacature

Financial Accountant

(32-40 uur)

Brightlands Chemelot Campus is volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen en chemie te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. 

Bestaande en nieuwe bedrijven (van multinationals tot start-ups), kennis- en opleidingsinstituten vormen samen een innovatieve community die nationaal en internationaal studenten, onderzoekers en ondernemers aantrekt in chemie en performance materials. De campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een plek waar nu ruim 1900 kenniswerkers werkzaam zijn en 600 studenten bij meer dan 60 bedrijven en kennisinstituten. De strategie is erop gericht de campus versneld verder te ontwikkelen tot een excellente community van meer dan 100 bedrijven en tenminste 2900 kenniswerkers en 1000 studenten in 2023.  

De belangrijkste opdrachten van de Brightlands Chemelot Campus organisatie zijn de groei van het aantal kenniswerkers op de campus, het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen, het ontwikkelen en onderhouden van de campus R&D infrastructuur.

De context

Brightlands Chemelot Campus draagt zorg voor de ontwikkeling van de campus. Er hebben de afgelopen jaren diverse bouwprojecten plaatsgevonden, variërend van pilot- en miniplants, laboratoria tot een state-of-the-art congres- & vergadercentrum en verdere ontwikkelingen -noodzakelijk om de groei te accomoderen - staan gepland. 

De Financial Accountant is onderdeel van de Finance-afdeling, en rapporteert aan de Manager FA. 

De functie 

Als financial Accountant voer je de financiële administratie, dit doe je voor alle entiteiten onder beheer van Chemelot Campus (5 entiteiten met een grote diversiteit aan activiteiten). Je belangrijkste taken zijn:

  • Je draagt zorg voor een correcte en tijdige verwerking binnen het financieel administratieve proces (verwerken inkoopfacturen en bankboekingen, opstellen van verkoopfacturen).
  • Je legt orders in bewaakt de doorlooptijd van orders en facturen. 
  • Je stelt verbandcontroles op tussen systemen (o.a. tussen het Operationeel systeem (Facilitor) en de financiële administratie (Twinfield) en bewaakt daarmee de tijdige, juiste en volledige verwerking van gegevens in bedrijfsprocessen. 
  • Je signaleert afwijkingen in de administratieve gegevens en corrigeert waar nodig. Indien nodig stem je af met de collega's van Operations, Business Development en Accountmanagement. 
  • Je hebt een kritische houding ten aanzien van kosten. 
  • Je bewaakt de debiteurenstanden en signaleert tijdig oninbaarheid van de facturen inzake huur en facilitaire dienstverlening en informeert collega's van Operations, Business Development en Accountmanagement hierover. 
  • Je ondersteunt bij het opstellen van maandrapportages, budgetten en forecasts. 

De kandidaat 

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Dan voldoe je aan de volgende functie-eisen: 

·  Een afgerond diploma MBO/HBO niveau richting Bedrijfseconomie / Accountancy

·  Een aantal jaar werkervaring (MKB is een pré)

·  Je hebt een passie voor cijfers en beschikt over een gedegen kennis van MS Office

·  In staat om zelfstandig te werken en proactief en hands-on zaken op te pakken 

·  Een doorpakker, stressbestendig en communicatief vaardig, ten alle tijde service- en klantgericht

·  Hands-on mentaliteit

·  Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

  Solliciteren 

Voor meer informatie over deze rol kan contact gezocht worden met Luuk Bongaerts, Manager FA, Luuk.Bongaerts@brightlands.com of met Carolina Mussen, HR Business Partner, Carolina.Mussen@brightlands.com

Indien jij denkt dat jij de juiste persoon voor deze functie bent kun je jouw CV en motivatie vóór 3 februari 2019 sturen aan vacatures@brightlands.com onder vermelding van de betreffende functie naam. 

Wij bieden 

Een uitdagende functie met flexibele werktijden in een innovatieve organisatie en omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.