VACANCY

 

Functioneel beheerder ICT- en Applicatiebeheer (M/V)

Brightlands is een open innovatieve community in een mondiale context en verbindt vier campussen in de provincie Limburg. Gezamenlijke focus is gezondheid en duurzaamheid. Brightlands combineert wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van materialen, gezondheid, voedsel en slimme diensten. De campussen bieden ondernemers, wetenschappers en studenten ultramoderne faciliteiten om ontwikkeling, innovatie en groei te ondersteunen.

In een wereld waarin kennis, ondernemerschap en innovatie elkaar versterken wordt hard gebouwd aan de hotspot op het gebied van smart services. De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een revolutionair instituut dat bestaat uit briljante onderzoekers en onderwijzers, innovatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven op het gebied van smart services. Brightlands Smart Services Campus combineert een wetenschappelijk en zakelijk ecosysteem die innovatie en expertise samenbrengen - allemaal op een enkele strategische locatie. Dit maakt het een unieke plek waar innovatieve startups, spin-offs en bestaande bedrijven kunnen samenwerken met vooruitstrevende kennisinstituten, briljante onderzoekers, studenten en visionaire investeerders.
De belangrijkste opdracht van de Brightlands Smart Services Campus organisatie is het verder ontwikkelen van de campus community, ondersteund door State of the Art ICT-systemen en infrastructuur, en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van smart services.

Om deze doelstelling verder vorm te geven zoeken wij naar een:

Functioneel beheerder ICT- en Applicatiebeheer

(fulltime dienstverband 36-40 uur per week)

De Functioneel beheerder ICT- en Applicatiebeheer werkt vanuit het team Facilitair, ICT, Finance en Huisvestiging en rapporteert hiërarchisch aan de CFO (en functioneel aan de ICT & Facility Coördinator). 

De uitdaging

De functioneel beheerder ICT- en Applicatiebeheer is namens de systeemeigenaren verantwoordelijk voor de (technische) continuïteit en het optimal functioneren van één of meerdere informatiesystemen, ICT systemen & labs, Community Systemen en de kantoorautomatiseringsomgevingen (in de vorm van diverse softwarepakketten en SaaS oplossingen). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het invullen en het operationeel beheren van het informatievoorzieningbeleid binnen de Smart Services Campus en haar Eco-systeem. 

De belangrijkste taken:

 • Verantwoordelijk voor het uitvoeren van operationeel ICT beleid en beheer voor de eigen interne organisatie, maar ook voor de (externe) community

 • Verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, inrichting, het beheer en het koppelen van diverse applicaties en systemen.

 • Het vertalen van informatiebehoeften naar functionaliteiten gericht op het optimaal benutten van applicaties en systemen, in samenwerking en afstemming met betrokken collega's. 

 • Het beheren, administreren en doorvoeren van upgrades en wijzigingsverzoeken voortkomend uit aanbod van leveranciers, wensen van gebruikers, de gebruikersorganisatie of wetswijzigingen of anderszins. Stelt de impact van deze wijzigingsverzoeken op de bedrijfsprocessen, systemen of administratieve organisatie vast en zorgt voor een soepele integratie en implementatie van de wijzigingen. 

 • Is deelnemer aan project- en werkgroepen en levert hierin specialistische ondersteuning. Geeft kritische feedback en geeft beperkingen en verbeteringen aan en weet deze om te zetten in voorstellen. Adviseert de project-en werkgroepen over kostenconsequenties en tijdslijnen en stelt implementatieplannen op voor het invoeren van gewijzigde (onderdelen) van informatiesystemen, beheerswijzen etc. 

 • Stelt functionele specificaties, gebruikershandleidingen en procesbeschrijvingen op voor de systemen zowel voor de interne organisatie als voor de community.

 • Stelt acceptatietestplannen op en is verantwoordelijk voor het begeleiden en uivoeren van acceptatietesten. 

 • Verantwoordelijk voor, en eerste aanspreekpunt, met betrekking tot het oplossen van klachten en incidenten, rapporteert, identificeert en diagnosticeert deze klachten en incidenten en zorgt voor een adequate (structurele) oplossing, al dan niet in samenwerking / ondersteund door derden. 

De geschikte kandidaat moet kunnen werken (of zich snel eigen kunnen maken) met:
Office 365 (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, SharePoint, OneDrive); Windows 7, 8 & 10 en Apple OS X; Facilitor, BOX, Identiv CPAM; Microsoft Active Directory; Parkres; Jive / Brightcom; Middleware, Microsoft Tooling (C-Sharp); Gauddi (Narrow Casting). 

De ideale kandidaat 

 • Heeft een relevante Technische / ICT  opleiding

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau met mogelijk al 3+ jaar relevante werkervaring in een business-wise omgeving

 • Technisch en organisatorisch sterk

 • Neemt verantwoordelijkheid, bewaakt het overzicht en levert een hoge mate van service

 • Is pro-actief en oplossingsgericht, werkt probleemoplossend en heeft een hands-on mentaliteit

 • Kan tegen hecktiek en weet snel te schakelen en te handelen,  altijd op een klantgerichte manier

 • Kan in de hecktiek van alledag structuur aanbrengen en weet processen gestructureerd in te richten

 • Is service gericht richting bewoners en Eco-systeem partners, waarbij hij/zij de kaders en richtlijnen van de Smart Services Campus niet uit het oog verliest

 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische, groeiende en zich verder ontwikkelde omgeving, een prettige werksfeer en een open cultuur. De functie is veelzijdig met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging. 

Ben je geïnteresseerd?

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Ron Smeets of Harry Vrijhoeven, resp. ICT & Facility Coördinator en CFO via: ron.smeets@brightlands.com of harry.vrijhoeven@brightlands.com. Overige vragen kunnen gesteld worden aan Carolina Mussen, HR Business Partner via carolina.mussen@brightlands.com. Deel jij onze ambitie en herken jij jezelf in deze geweldige functie? Reageer dan snel en stuur je sollicitatie voor 1 december aan vacatures@brightlands.com onder duidelijke vermelding van de functie. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! 

Want to stay up to speed with the latest from Brightlands? Register for our newsletter?

Sign me up!