Vacature

Manager Building Services

Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus is als organisatie volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Bestaande en nieuwe bedrijven (van multinationals tot startups), kennis- en opleidingsinstituten vormen samen een innovatieve community die nationaal en internationaal studenten, onderzoekers en ondernemers aantrekt in advanced materials (material sciences) en advanced processes (chemistry, process technology). De campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een plek waar nu ruim 2000 kenniswerkers werkzaam zijn en 800 studenten bij meer dan 80 bedrijven en kennisinstituten. De strategie is erop gericht de campus versneld verder te ontwikkelen tot een excellente community van meer dan 100 bedrijven en tenminste 2900 kenniswerkers en 1000 studenten in 2023.

De belangrijkste taak van de Brightlands Chemelot Campus organisatie zijn de groei van het aantal kenniswerkers op de campus, het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen, het ontwikkelen en onderhouden van de campus R&D infrastructuur.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij opzoek naar een Manager Building Services voor 0,8-1 fte
(32-40 uur/ week).

De context

Brightlands Chemelot Campus draagt zorg voor de ontwikkeling van de campus. De campus bestaat uit een parkomgeving met diverse gebouwen, variërend van kantooromgevingen tot laboratoria, clean rooms, pilot- en miniplants, en een state-of-the-art congres- & vergadercentrum.

De Manager Building Services waarborgt de functionaliteit en beschikbaarheid van gebouwen en infrastructuur. In de afdeling Building Services zijn drie property managers actief die het dagelijks beheer en onderhoud van de gebouwen, wegen en terreinen verzorgen. Een installatieverantwoordelijke ziet toe op de elektrische veiligheid van de installaties. Onderdeel van Building Services is ook het Operational Center. De dagchef verzorgt de intake en beoordeling van werkvergunningen. De chef van dienst (8 FTE in 24 uurs bedrijf) verstrekt de werkvergunningen en houdt toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden.

Gezamenlijk sturen zij de gehele leveranciersketen van technische dienstverleners aan. Een beperkt aantal inhuurkrachten (technisch advies, tekeningenbeheer) ondersteunen de afdeling.

De Manager Building Services rapporteert aan de Directeur Services. Samen met de manager Facility Services, Manager Research Facilities, Manager SHE-services en de Directeur Services vorm je het MT van Operations. De samenwerking met de overige afdelingen van Operations en het vastgoedbedrijf van Brightlands Chemelot Campus is essentieel in de ontwikkeling van de organisatie.

De functie

Wat houdt je rol als Manager Building Services in:
• Je bent P+L verantwoordelijk voor Building Services (circa 10M, 15 FTE, waarvan 5 direct reports)
• Je ontwikkelt de afdeling Building Services naar een klantgerichte, commerciële beheerorganisatie.
• Je stemt frequent af met diverse stakeholders, zoals huurders, gebouweigenaren en leveranciers (waaronder ook USG en Sitech)
• Je stemt proactief de verwachtingen en wensen van klanten (zowel eigenaren als huurders) af met het dienstverleningsaanbod t.a.v. technisch beheer, onderhoud en exploitatie en vertaalt dit naar concrete acties en maatregelen.
• Je draagt zorg voor proactief toezicht op de kwaliteit van gebouwen en technische voorzieningen en de kwaliteit en veiligheid van de beheer- en onderhoudswerkzaamheden.
• Je stelt jaarlijks budgetten vast t.a.v. het Operational Center, het gebouwgebonden onderhoud, beheer en exploitatie van wegen en terreinen en bewaakt deze budgetten.
• Je draagt zorg voor een effectieve en efficiënte uitvoering van het preventief en correctief onderhoud en eventuele aanvullende gebouw gerelateerde activiteiten vanuit het huurcontract, afgestemd met de eigenaren en klanten/huurders.
• Je draagt zorg voor het opstellen en de uitvoering van de meerjarenonderhoudsplanning en de daarin opgenomen vervangingsinvesteringen.
• Je draagt zorg voor de uitvoering en bewaking van gemaakte contractafspraken en SLA’s en/of KPI’s met leveranciers, voor alle building services.
• Je draagt zorg voor de afhandeling van klantwensen en verzoeken t.a.v. uitbreidingen, mutaties en aanpassingen aan gebouwgebonden installaties en bouwdelen.
• Je bent betrokken bij het begeleiden, opleveren en in exploitatie nemen van nieuwbouw/renovatie/instandhoudingsprojecten.
• Je draagt zorg voor compliance en het voldoen aan wet- en regelgeving in de gebouwen (in relatie tot verantwoordelijkheden in de rol van huisbaas) en ziet toe op registratie in het beheersysteem (Safety Register).
• Je draagt zorg voor de kwaliteitsbeoordeling van de leveranciers.

De kandidaat

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Dan voldoe je aan de volgende functie-eisen:
• Een Master opleiding in combinatie met ruime werkervaring in Technisch Facility Management op tactisch niveau
• Kennis van en ervaring met contract- en leveranciersmanagement.
• Bij voorkeur heb je ervaring in een complexere omgeving, zoals 24-uurs industrie en/of een campusomgeving, waar je te maken hebt gehad met eigenaren en huurders.
• Bij voorkeur heb je ervaring met het ontwikkelen van een commerciële beheerorganisatie.
• Je bent fris, positief, ondernemend, proactief en neemt eigen initiatief. Je bent in staat om ondanks de dagelijks hectiek, het overzicht te behouden en de stip op de horizon te bepalen met je team en samen de weg er naar toe te realiseren.

Wij bieden

Een uitdagende functie met flexibele werktijden in een innovatieve organisatie en dynamische omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden (maximaal 105k exclusief bonus bij een fulltime dienstverband).

Solliciteren

Bij vragen over de vacature kan contact opgenomen worden met Hugo Hendriks, Directeur Services / COO (hugo.hendriks@brightlands.com).
Je kunt solliciteren door je CV met motivatie vóór 1 oktober 2019 sturen aan vacatures@brightlands.com, onder duidelijke vermelding van de betreffende functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Brightlands Chemelot Campus
P.O. Box 18
6160 MD Geleen
Nederland