Vacature

Process Engineer

0,8 fte - 1 fte (32-40 uur/ week)

Wie zijn wij?

Brightlands Chemelot Campus is als organisatie volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

De campus bestaat uit een parkomgeving met diverse gebouwen, variërend van kantooromgevingen tot laboratoria, clean rooms, pilot- en miniplants en een state-of-the-art congres- & vergadercentrum.

De belangrijkste opdrachten van de Brightlands Chemelot Campus organisatie zijn de groei van het aantal kenniswerkers op de campus, het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen, het ontwikkelen en onderhouden van de campus R&D infrastructuur.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij opzoek naar een Procesengineer voor 0.8 -1 fte (32-40 uur/ week).

De context

Brightlands Chemelot Campus draagt zorg voor de ontwikkeling van de campus. De campus bestaat uit een parkomgeving met diverse gebouwen, variërend van kantooromgevingen tot laboratoria, clean rooms, pilot- en miniplants, en een state-of-the-art congres- & vergadercentrum. pipelines.png

Brightlands Chemelot Campus is de organisatie die als doel heeft de campus verder te ontwikkelen. Daartoe heeft de Chemelot Campus organisatie 3 business units en een staf afdeling. De business units zijn; een ontwikkelbedrijf die nieuwe chemische bedrijven aantrekt, een vastgoedbedrijf die de daarvoor benodigde nieuwbouw realiseert en een servicebedrijf die de huurders voorziet van allerlei diensten. Bij de Campus organisatie zelf werken in zijn totaliteit circa 100 professionals. De cultuur van de organisatie valt te omschrijven als een informele, open cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief en een gezonde dynamiek. Alles wat we doen gebeurt vanuit de drie kernwaardes van onze organisatie; Waarde creëren, SamenWerken en Waarmaken

Onderdeel van het servicebedrijf is de afdeling Research Facility Services. Binnen deze afdeling worden onder meer grondstoffen gezuiverd en geleverd aan de huurders van de campus en worden (potentiele) huurders geholpen om op de campus pilot plants te realiseren en te beheren.

Ter ondersteuning van de manager Research Facility Services zoeken we een procesengineer die een diversiteit aan taken uitvoert. Als Process Engineer zal je onder andere bezig zijn met het verrichten van haalbaarheidsstudies voor de realisatie van pilot plants, adviezen leveren aan (potentiele) huurders ten aanzien van de procestechniek en de pilot plant beheren die Brightlands heeft verhuurd aan huurders.

De Process Engineer rapporteert aan de Manager Research Facility Services.

De functie

Wat houdt je rol als Process Engineer in:

·  Je ontwerpt de proces technische inrichting van PilotPlant installaties in opdracht van klanten.

·  Je beheert de pilot plant installaties van Brightlands Chemelot Campus.

·  Je draagt bij aan het opstellen van offertes aan klanten voor het opstellen en exploiteren van PilotPlants.

·  Je maakt FEL-studies (Front End Loading) om de haalbaarheid van “scale-up”-programma’s te onderbouwen.

·  Je coördineert de bouw van PilotPlants gedurende de realisatiefase en begeleidt de oplevering van de installatie tot en met het Ready-to-Operate-stadium.

·  Je stemt frequent af met diverse stakeholders, zoals huurders, medewerkers Brightlands Chemelot Campus en leveranciers (waaronder USG, Sitech, Alpha Engineers, Dassen, Stork, Spie, enzovoorts).

·  Je stemt proactief de verwachtingen en wensen van klanten af met het dienstverleningsaanbod t.a.v. beheer van de pilot plants en advisering op het gebied van procestechnische installaties.

·  Je draagt zorg voor een veilige (werk)omgeving in de gehele pilot plant area.

·  Je verzorgt het technisch beheer van het leidingnetwerk voor de diverse technische gassen/vloeistoffen welke op de campus worden geleverd bij diverse klanten.

·  Je draagt bij aan het opstellen van de jaarlijkse budgetten t.a.v. de pilot plant area, de grondstoffenzuivering en bewaakt de uitgaven op deelbudgetten.

·  Je draagt bij aan de uitvoering en bewaking van gemaakte contractafspraken en SLA’s en/of KPI’s met leveranciers.

Jouw achtergrond

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Dan voldoe je aan de volgende functie-eisen:

·  Een HBO opleiding op het gebied van chemische technologie, werktuigbouwkunde, procestechnologie of soortgelijk.

·  Bij voorkeur heb je ervaring met het ontwerpen van procestechnische installaties voor de chemische industrie.

·  Je combineert initiatief, daadkracht en zelfstandigheid met zorgvuldigheid.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden jou een uitdagende functie met flexibele werktijden in een innovatieve omgeving. Onze organisatie kent mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een goed pakket aan  arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kun je gebruik maken van de sportfaciliteiten die onze campus biedt. Het salaris bedraagt maximaal 72k (exclusief bonus) bij een fulltime dienstverband.

Kom aan boord!

Ben je geïnteresseerd in de vacature of heb je nog vragen na het lezen van deze vacature tekst? Neem dan contact op met Wout Ludema, Manager Research Facility Services (wout.ludema@brightlands.com).

Deel jij onze ambitie en zie jij jezelf werken in deze functie? Stuur dan je sollicitatie voor 1 december 2019 aan vacatures@brightlands.com, onder duidelijke vermelding van de betreffende functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.