Vacature

Projectleider Bouw

Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus is als organisatie volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Bestaande en nieuwe bedrijven (van multinationals tot start-ups), kennis- en opleidingsinstituten vormen samen een innovatieve community die nationaal en internationaal studenten, onderzoekers en ondernemers aantrekt in chemie en performance materials. De campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een plek waar nu ruim 2000 kenniswerkers werkzaam zijn en 800 studenten bij meer dan 80 bedrijven en kennisinstituten. De strategie is erop gericht de campus versneld verder te ontwikkelen tot een excellente community van meer dan 100 bedrijven en tenminste 2900 kenniswerkers en 1000 studenten in 2023.

De belangrijkste opdrachten van de Brightlands Chemelot Campus organisatie zijn de groei van het aantal kenniswerkers op de campus, het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen, het ontwikkelen en onderhouden van de campus R&D infrastructuur.

De context

De campus bestaat uit een parkomgeving met diverse gebouwen, variërend van kantooromgevingen tot labruimtes, pilot- en miniplants, en een state-of-the-art congres- & vergadercentrum, het Center Court gebouw.

De vacature projectleider Bouw is gepositioneerd binnen het team Vastgoed.

Het doel van de functie is het coördineren en mede uitwerken van alle fasen van projecten op het gebied van bouw, onderhoud, huisvesting of vastgoed, zodanig dat het project conform de projectspecificaties wordt opgeleverd.

De projectleider Bouw rapporteert aan de Directeur Vastgoed.

De functie

Wat houdt je rol als Projectleider Bouw in:

-          Je bent verantwoordelijkheid dat projecten binnen de contractvoorwaarden, de gestelde eisen, planning en de begroting gerealiseerd worden. Je bent degene die de processen managet en leiding geeft aan het projectteam.

-          Je bent mede verantwoordelijk voor alle projecten op het gebied van nieuwbouw, renovatie, onderhoud, huisvestigingsmutatie binnen de vastgoedportefeuille. Hierin ontzorg je de klant op een deskundige manier, zonder de belangen van Brightlands uit het oog te verliezen:        

o   ontwerpt, stuurt en beheert de aanpak

o   je hebt draagvlak als dagelijks aanspreekpunt, neemt verantwoordelijkheid voor resultaat en bent een serieus gesprekspartner

o   je beschikt over diepgaande en actuele kennis op het eigen vakgebied

o   je signaleert veranderingen in de context

-        Je draagt bij aan de continuïteit van Brightlands, mede door het inzetten en opbouwen van een netwerk.

-        Je initieert aanvullende- en vervolgopdrachten en levert een bijdrage aan het opstellen van offertes.

-        Je draagt zorg voor correctie en tijdige informatievoorziening en weet wat (intern) nodig is op welk moment in het project of proces.

-        Je zorgt voor een efficiënte, en waar mogelijk standaardisering, van inrichting van projecten.

-        Je geeft (gedelegeerd) leiding aan opdrachten en escaleert indien nodig tijdig richting leidinggevende bij onvoorziene omstandigheden.

-        Je draagt zorg voor de ontwikkeling van kennis in je vakgebied en zet deze kennis op de juiste manieren in.

De kandidaat

Ben jij iemand die goed functioneert in een dynamische wereld, in een functie waar veel van je wordt gevraagd?

In deze functie organiseer je, neem je de leiding en ben je als ‘spin in het web’ verantwoordelijk voor het gehele bouwproject. Vaak ben je verantwoordelijk voor meerdere bouwprojecten tegelijk. De volgende competenties zijn dus van cruciaal belang:

-        Managementcapaciteiten; neemt verantwoordelijkheid voor het project en stuurt de projectteams aan op resultaat zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

-        Doorzettingsvermogen; jij geeft niet op bij de eerste tegenslag maar zorgt ervoor dat projecten, binnen budget en tijd, opgeleverd worden. Je probeert altijd op zoek te gaan naar een oplossing en neemt hierin veel initiatief.

-        Servicegerichtheid; je bent op een integere manier betrokken en speelt op een kwaliteitsgerichte manier in op de vraag/ wensen / behoeften van de klant, beoordeelt deze en initieert kansen en mogelijkheden.

-        Communicatieve vaardigheden; je kan jezelf goed uitdrukken en durft medewerkers / klanten aan te spreken op gedrag en resultaat op een dusdanige manier dat de relatie behouden blijft.

-        Kwaliteitsgericht; je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van een product of dienst en continu zoeken naar verbetermogelijkheden/optimalisatie voor de organisatie als ook voor de klant.

Daarnaast beschik jij over:

-        HBO+ werk en denkniveau (aantoonbaar)

-        E/W achtergrond

-        Minstens 5-10 jaar werkervaring met zwaartepunt in projectmanagement in de bouwbranche

-        Projectmanagement skills

-        Kennis van GROTIK aspecten (geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit)

Bezit jij de combinatie van bovenstaande, dan ben jij in staat om bouwprojecten succesvol aan te sturen en zijn wij opzoek naar jou.

Solliciteren

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hans Gaalman, Directeur Vastgoed (hans.gaalman@brightlands.com).

Solliciteren kun je door je CV met motivatie vóór 15 juni 2019 te sturen aan vacatures@brightlands.com, onder duidelijke vermelding van de betreffende functie.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een innovatieve organisatie en omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Wij waarderen een goede en gezonde levensstijl onder onze medewerkers en moedigen hen aan om gebruik te maken van de sportfaciliteiten die wij hiervoor ter beschikking stellen. Flexibele werktijden helpen jou bij het bepalen van de beste werk-privé balans. Daarnaast krijg je de kans om te werken in een innovatieve en dynamische werkomgeving en bouw je mee aan het economische en innovatieve succes van Limburg.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.