VACANCY

Projectleider Bouw

De organisatie

Brightlands Chemelot Campus is als organisatie volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. 

Bestaande en nieuwe bedrijven (van multinationals tot start-ups), kennis- en opleidingsinstituten vormen samen een innovatieve community die nationaal en internationaal studenten, onderzoekers en ondernemers aantrekt in advanced materials (material sciences) en advanced processes (chemistry, process technology). De campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een plek waar nu ruim 1900 kenniswerkers werkzaam zijn en 600 studenten bij meer dan 70 bedrijven en kennisinstituten. De strategie is erop gericht de campus versneld verder te ontwikkelen tot een excellente community van meer dan 100 bedrijven en tenminste 2900 kenniswerkers en 1000 studenten in 2023.  

De belangrijkste opdrachten van de Brightlands Chemelot Campus organisatie zijn de groei van het aantal kenniswerkers op de campus, het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen, het ontwikkelen en onderhouden van de campus R&D infrastructuur.

De context

De campus bestaat uit een parkomgeving met diverse gebouwen, variërend van kantooromgevingen tot labruimtes, pilot- en miniplants, en een state-of-the-art congres- & vergadercentrum.

De vacature projectleider Bouw is gepositioneerd binnen het team Asset Development. 

Het doel van de functie is het coördineren en mede uitwerken van alle fasen van projecten op het gebied van bouw, onderhoud, huisvestiging of vastgoed, zodanig dat het project conform de projectspecificaties wordt opgeleverd. 

De projectleider bouw rapporteert aan de Directeur Asset Development. 

De functie                                                        

Wat houdt je rol als projectleider bouw in?                                                                                

 • Je bent als projectlead, samen met het projectteam, verantwoordelijk voor het realiseren van projecten binnen de gestelde contractvoorwaarden, de eisen, planning en begroting.    
 • Je bent mede verantwoordelijk voor alle fasen van projecten op het gebied van bouw, onderhoud, huisvestiging of vastgoed. Hierin ontzorg je de klant op een deskundige manier, zonder de belangen van Brightlands uit het oog te verliezen:
  • je ontwerpt, stuurt en beheert de aanpak
  • je weet als aanspreekpunt draagvlak te creëren, daarbij neem je verantwoordelijkheid voor het resultaat en ben je een serieus gesprekspartner op alle niveau's
  • je beschikt over diepgaande en actuele kennis op het eigen vakgebied
  • je signaleert veranderingen en acteert hierop
 • Je draagt bij aan de continuïteit van Brightlands, mede door het inzetten en opbouwen van een netwerk.
 • Je initieert aanvullende- en vervolgopdrachten en levert een bijdrage aan het opstellen van offertes.
 • Je draagt zorg voor correcte en tijdige informatievoorziening en weet wat (intern) nodig is op welk moment in het project of proces.
 • Je zorgt voor een efficiënte, en waar mogelijk gestandaardiseerde, inrichting van projecten.
 • Je geeft leiding aan opdrachten en escaleert indien nodig tijdig richting de leiddinggevende.
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling van kennis in je vakgebied en zet deze kennis op de juiste manieren in.      

De kandidaat 

Ben jij iemand die goed functioneert in een dynamische wereld, in een functie waar veel van je wordt gevraagd?

In deze functie organiseer je, neem je de leiding en ben je als 'spin in het web' verantwoordelijk voor het gehele bouwproject. Vaak ben je verantwoordelijk voor meerdere bouwprojecten tegelijk. Om de functie goed te kunnen uitvoeren, zijn de volgende competenties van cruciaal belang:

 • Managementcapaciteiten; je neemt verantwoordelijkheid voor het project en stuurt de projectteams aan op resultaat, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. 
 • Doorzettingsvermogen; jij geeft niet op bij de eerste tegenslag maar zorgt ervoor dat projecten, binnen budget en tijd opgeleverd worden. Je probeert altijd op zoek te gaan naar een oplossing en neemt hierin veel initiatief. 
 • Servicegerichtheid; je bent op een integere manier betrokken en speelt op een kwaliteits- en servicegerichte manier in op de vraag / wensen / behoeften van de klant, je beoordeelt deze en initieert kansen en mogelijkheden.
 • Communicatieve vaardigheden; je kunt jezelf goed uitdrukken en durft medewerkers / klanten aan te spreken op gedrag en resultaat, zonder de relatie te beschadigen. 
 • Kwaliteitsgericht; je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van een product of dienst en zoekt continue naar verbeteringsmogelijkheden / optimalisatie voor zowel de organisatie als ook voor de klant. 

Naast deze competenties beschik jij over:

 • HBO+ werk en denkniveau (aantoonbaar)
 • E/W achtergrond
 • Minstens 5-10 jaar werkervaring met zwaartepunt in projectmanagement in de bouwbranche
 • Projectmanagement skills
 • Kennis van GROTIK aspecten (Geld, Risico's, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit)

Beheers jij de combinatie van bovenstaande? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Solliciteren 

Bij vragen over de vacature kan contact opgenomen worden met Carolina Mussen, HR Business Partner (Carolina.Mussen@brightlands.com).

Je kunt solliciteren door je CV met motivatie voor 1 maart te sturen aan vacatures@brightlands.com, onder duidelijke vermelding van de betreffende functie.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een innovatieve organisatie en omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.