Voor uitbreiding van ons business intelligence team binnen de afdeling Informatisering & Services zijn we op zoek naar een:

Senior data-integratie specialist


Bij Maastro willen we door middel van bestraling (radiotherapie) patiënten met kanker helpen genezen en/of bijwerkingen zo maximaal mogelijk voorkomen. Dit doen we vanuit onze hoofdlocatie in Maastricht en vanuit onze dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Tevens behandelen we vanaf januari 2019 in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

Naast patiëntenzorg wordt er in Maastro wetenschappelijk onderzoek gedaan en wordt er onderwijs verzorgd aan bijvoorbeeld artsen en klinisch fysici in opleiding.

Wil jij graag werken in een maatschappelijk relevante organisatie en jouw kennis en ervaring gebruiken om bij te dragen aan de doelstelling van Maastro om door middel van bestraling patiënten met kanker te helpen genezen en/of bijwerkingen zo maximaal mogelijk te voorkomen?
 

Het Business Intelligence Team binnen Maastro is momenteel bezig met:

 • Het opzetten van een data-integratielaag;
 •  Het optimaliseren en uitbreiden van de business intelligence omgeving.

Als data-integratie specialist maak je deel uit van ons innovatieve business intelligence-team. Je bent de brug tussen data en gebruikers en je bent primair verantwoordelijk voor het opsporen, prepareren en verrijken van data en de datastromen tussen de verschillende systemen binnen Maastro. Deze systemen kunnen zich zowel op onze eigen infrastructuur als in private of public clouds bevinden.

Door inzicht in de business processen ben je in staat informatiebehoeften te identificeren en kun je in samenwerking met applicatiebeheerders databases benutten om relevante data te verzamelen en uit te leveren aan gebruikers uit de kliniek en onderzoekers. Je maakt hiervoor gebruik van bestaande dataflows of je bouwt indien nodig nieuwe dataflows op.

Door jouw kennis en vaardigheden kunnen collega’s datasets optimaal gebruiken. Je combineert je technisch inzicht met jouw sterke adviesvaardigheden.

Er wordt van je verwacht dat je proactief meedenkt in verbeterprocessen en bijdraagt aan het professionaliseren van de bestaande omgeving door bijvoorbeeld het integreren van nieuwe datamanagement-technologieën. Je kennis wordt daarnaast ook ingezet om data te combineren en ontsluiten ten behoeve van nieuwe inzichten, geavanceerde analyses, dashboards en rapportages.

Hoe ziet een werkdag er bijvoorbeeld uit?

’s-Ochtends check je samen met je collega’s of alle dataflows naar behoren functioneren. Na het dagelijkse scrum-overleg ga je aan de slag om nieuwe databronnen te koppelen en om eindgebruikers te voorzien van nieuwe datasets. Je overlegt met verschillende collega’s binnen de IT-afdeling zoals de database administrator, BI developer, applicatiebeheerders en systeembeheerders. In de loop van de dag spreek je verschillende mensen binnen Maastro (radiotherapeutisch laboranten, artsen, data scientists, management) en lever je de afgesproken datasets uit. Morgen neem je deel aan een sprint binnen een innovatieproject, dus je eindigt je dag met het doornemen van de documentatie voor deze sprint.
 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in een informatica-richting (of gelijkwaardig);
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring;
 • Je hebt ervaring met datawarehouse architecturen;
 • Je hebt kennis van SQL en je hebt ervaring met één of meerdere ETL-tools (vb. SSIS, ODI, PowerCenter, Pentaho);
 • Je hebt ervaring met het visualiseren van data (SAP BO, Tableau, PowerBI);
 • Kennis van Matlab en/of Python is een pré;
 • Kennis van DICOM en HL7 (CDA, FHIR) is een pré;
 • Je kunt zelfstandig werken en goed communiceren in het Engels;
 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je werkt graag in een wetenschappelijke en medische omgeving;
 • Je bent op de hoogte van geldende wetgeving (AVG / GDPR) en past deze toe in je dagelijkse werkzaamheden;
 • Je hebt ijzersterke communicatieve en sociaalvaardige skills. Je bent helder en overtuigend en kunt uitstekend adviseren.

Wat bieden we jou?

Een dynamische en uitdagende functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Ziekenhuizen. Het betreft een structurele fulltime functie (36 uur per week), waarbij het werkschema bespreekbaar is (bijvoorbeeld 4x9). Gedeeltelijk flexwerken is na verloop van tijd en in onderling overleg mogelijk. Het salaris is marktconform, op basis van relevante werkervaring. Definitieve beschrijving en waardering van de functie zal nog plaatsvinden. Naast het salaris is er een 8,33% eindejaarsuitkering, 8,33% vakantiegeld, uitstekende pensioenvoorzieningen, kortingen op diverse (zorg) verzekeringen, sportabonnementen en een fietsregeling.

Meer informatie over deze functie?
Neem gerust contact op met Joeri Veugen (teamleider): +3188-4455666 / joeri.veugen@maastro.nl

Solliciteren kan tot 19 april 2019 via onze website www.maastro.nl