Stagiair(e) Community- & Business Development

De organisatie
In een wereld waarin kennis, ondernemerschap en innovatie elkaar versterken wordt hard gebouwd aan de hotspot op het gebied van smart services.

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een revolutionair instituut dat bestaat uit briljante onderzoekers en onderwijzers, innovatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven op het gebied van smart services.

Brightlands Smart Services Campus combineert een wetenschappelijk en zakelijk ecosysteem die innovatie en expertise samenbrengen - allemaal op een enkele strategische locatie. Dit maakt het een unieke plek waar innovatieve startups, spin-offs en bestaande bedrijven kunnen samenwerken met vooruitstrevende kennisinstituten, briljante onderzoekers, studenten en visionaire investeerders.

De belangrijkste opdracht van de Brightlands Smart Services Campus organisatie is het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van smart services.

De functie
Tijdens deze stage draai je mee met uiteenlopende projecten in het Community- & Business Development team. Mogelijke opdrachten zijn:

 • Het doen van marktonderzoek;
 • Het samenstellen van mogelijke internationale targetlijsten en het bedenken van een aanvalsplan waarbij je actief samenwerkt met de business developers;
 • Het bedenken en organiseren van community-events en ludieke acties;
 • Het voorbereiden, bijwonen en op termijn begeleiden van rondleidingen;
 • Het operationeel ondersteuning van de business developers bijvoorbeeld follow-ups agenderen, voorstellen nader uitwerken, onderhandelingen bijwonen;
 • Het mede- onderhouden van lead- en targetlijsten;
 • Het (mede) opstellen van offertes;

De kandidaat
Meewerken staat voorop en stageopdrachten vloeien voort uit de activiteiten van dat moment. De uit te voeren werkzaamheden variëren sterk van aard en niveau en verschillen vaak per dag. Dit vraagt dus om een flexibele en ondernemende instelling. Andere eisen:

 • Je studeert aan een relevante HBO of WO opleiding, op het gebied van Commerciële Economie, Small Business & Retail Management of een andere sales-gerichte opleiding.
 • Je bezit goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je hebt organisatievermogen en bent stressbestendig;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband;
 • Je bent proactief en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je identificeert je met onze kernwaarden en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door je CV met motivatie te sturen naar Sandrine de Goede Business Developer, Brightlands Smart Services Campus via sandrine.degoede@brightlands.com

Wij bieden
Wij bieden een leuke en uitdagende meeloopstage, waarin je veel kunt leren, waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en waarin je professioneel wordt begeleid. Geen dag is hetzelfde en je zult veel contacten leggen. Je komt te werken in een enthousiast, ervaren en collegiaal team. 

Belangrijke informatie:
Aantal uren per week: 40

Stageperiode jaarlijks:
September t/m januari   (± 5 maanden)
Februari t/m juli              (± 5 maanden)
Juni t/m augustus          (zomerstage)

Het betreft een meeloopstage en geen afstudeerstage
Je ontvangt een stagevergoeding en 2 vrije dagen per maand