Vacature

Talent Development Officer

De Brightlands Smart Services Campus is als organisatie volop in beweging. De Campus brengt een netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen en (semi) overheid samen die zich inspannen om van Limburg een innovatieve daadkrachtige regio te maken op het gebied van smart services. Smart services zijn intelligente diensten die door intelligent informatiegebruik economische meerwaarde creëren.

De Brightlands Smart Services Campus is een Campus voor hoogwaardige producten en diensten gericht op smart services die spin-offs, start-ups en andere samenwerkingsverbanden naar de markt brengt en middels nieuw geacquireerde bedrijvigheid de markt versterkt en vergroot. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is Brightlands Smart Services Campus de hotspot op het gebied van smart services.

Het is een unieke plaats waar innovatieve startups, corporate bedrijven, vooruitstrevende kennisinstellingen en onderzoekers, docenten, studenten en business / product developers en strategen via projecten en programma’s samenwerken aan innovatieve oplossingen voor nu en de toekomst.

De belangrijkste opdracht van de Brightlands Smart Services Campus organisatie is het verder ontwikkelen van de campus community en daarmee het aantal waardevolle samenwerkingen en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van smart services.

In het kader van de ontwikkelingen op de Smart Services Campus zijn wij op zoek naar een

Talent Development Officer (1,0 fte)
In deze functie rapporteer je aan de CEO en werk je nauw samen c.q. stemt intensief af met enerzijds (intern) collega Business Developers en Programma Managers en Projectleiders en anderzijds (extern) scholen, kennisinstellingen, bedrijven, deelnemers en overige betrokken partners in het eco-systeem van de Campus.

Taken en verantwoordelijkheden
Als Talent Development Officer is het je opdracht om kennisinstellingen (en haar medewerkers en studenten) aan te trekken en te verbinden aan de community op de Campus. De Talent Development Officer brengt vraag en aanbod rondom talent ontwikkeling in de regio bij elkaar.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Het formuleren en uitdragen van een visie op gebied van talent development waarbij jij de regie voert op gebied van uitvoering en implementatie van deze visie.
 • Je bent de verbindende schakel tussen vraag en aanbod van kennis en talent binnen het eco-systeem van de Campus, en draagt hierdoor bij aan het eco-systeem en de groeidoelstellingen van de Campus.
 • Je analyseert relevante (wereldwijde) ontwikkelingen en business op het gebied van talent development.
 • Je ontwikkelt waarde proposities op het gebied van talent development voor ondernemingen en organisaties door het verbinden van de mogelijkheden van de campus en de regio in relatie tot de wensen van partners in het eco-systeem.
 • Je ontwikkelt verdienmodellen voor de Campus door het verkennen van de mogelijkheden en wensen van klanten en het afstemmen van het financiële risico voor de Campus.
 • Je ontwikkelt nieuwe programma’s en projecten waarin de organisaties participeren c.q. waardoor meer organisaties zullen participeren in het Campus-ecosysteem.
 • Je belangrijkste deliverable is het stimuleren van de werkgelegenheid op de Campus en nieuwe mogelijkheden voor scholieren, studenten, om- en bijscholing van professionals. Hierdoor kunnen de bedrijven op de Campus hun vacatures succesvoller invullen in de huidige schaarse arbeidsmarkt.

  De juiste kandidaat
  Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Dan voldoe je tenminste aan de volgende functie-eisen en eigenschappen:
   
 • HBO+/WO werk en denkniveau met minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis en interesse in en affiniteit met het Nederlandse onderwijssysteem;
 • Je hebt kennis en ervaring opgedaan in programma en projectontwikkeling, ook en vooral in verbinding met kennisinstellingen en samenwerking met bedrijfsleven;
 • Je bent een effectieve netwerker; iemand die niet enkel vraag en aanbod bij elkaar kan brengen, maar kansen ziet, vraag creëert en vanuit executie weet om te zetten naar nieuwe activiteiten, programma’s en projecten;
 • Je spreekt enerzijds de taal van de wetenschap en het onderwijs, maar anderzijds ook de taal van de ondernemer (groot en klein); je bent als ‘tolk’ in staat deze bij elkaar te brengen;
 • Je hebt een duidelijke visie op en affiniteit met thema’s op de Campus en in het eco-systeem en de (on-) mogelijkheden daarin voor de partners;
 • Je bent een ondernemende, out of the box denkende en resultaatgerichte persoonlijkheid die goed tot zijn / haar recht komt in een dynamische (inhoudelijke) omgeving; een echte zelfstarter met de daarbij passende zelfsturende houding;
 • Je bent een verbinder en ontwikkelaar, die partijen bijeen weet te brengen en – op inhoud – tot samenwerking weet te brengen, met een lange-termijnfocus en de
 • vasthoudendheid om gestelde (programmatische en inhoudelijke vernieuwende) doelen te realiseren;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend en bij voorkeur een tweede vreemde taal ten behoeve van internationale contacten binnen Europa. Je kunt zakelijk handelen in de context van andere culturen binnen en buiten Europa.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door je CV met motivatie te sturen aan vacature.smartservices@brightlands.com, onder duidelijke vermelding van de betreffende functie.

Wie bieden
Een uitdagende functie met flexibele werktijden in een innovatieve organisatie en omgeving, met ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.