De Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM) leidt toekomstige artsen en gezondheidswetenschappers op. Onderzoek binnen de FHML is de tweede steunpilaar en erop gericht om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Het totale pallet aan onderzoek is breed van opzet en ondergebracht bij schools: CARIM (cardiovasculair), NUTRIM (voeding en beweging), MHeNs (Hersenen en Gedrag), GROW (Oncologie) en CAPHRI (extramurale zorg). Enkele concrete onderzoeksgebieden zijn diabetes, obesitas, tuberculose, hartfalen en het repareren van menselijk weefsel.

Veel baanbrekend onderzoek is tegenwoordig niet meer mogelijk zonder innovatieve apparatuur. Naast “standaard” apparatuur, zoals centrifuges, pipetten en zeer nauwkeurige weegschalen, wordt ook gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur, zoals elektronenmicroscopen, massa spectrometers en MRI scanners (Imaging Technieken).

Waar onderzoekers zich focussen op de opzet en het uitvoeren van experimenten, wordt de aanschaf, installatie, instandhouding, reparatie en afvoer van deze apparatuur door het team Instrument Services verzorgd. Een goede ondersteuning door Instrument Services is alleen mogelijk door haar nauwe relaties met de onderzoeksafdelingen: een medewerker moet niet alleen de techniek begrijpen, maar ook op de hoogte zijn van de toepassing van het apparaat. Daarnaast moet aan de hand van de gebruiksintensiteit een passend onderhoudsregime gedefinieerd worden. Omdat voor elk apparaat andere condities van toepassing zijn, is deze ondersteuning maatwerk en daardoor afwisselend als ook uniek.

Samengevat verzorgt Instrument Services de eerstelijnsondersteuning voor aangeschafte apparatuur voor onderwijs- & onderzoeksdoeleinden binnen de FHML. Zij valt organisatorisch onder de afdeling Instrument Design, Engineering & Evaluation (IDEE).

Ter versterking van het team Instrument Services is IDEE op zoek naar een:

Technicus onderzoeksapparatuur (M/V)

Ervaring is een pre, maar ook voor schoolverlaters is deze zeer gevarieerde functie een unieke mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

Eerstelijnszorg aan een breed spectrum van laboratorium apparatuur met de volgende taken:

  • Problemen analyseren, afstemmingen met applicatie laboratoria-technici/beheerders.
  • Bepalen & uitvoeren van correctieve acties in overleg met opdrachtgevers en firma’s.
  • Begeleiden (regie voeren) van firma's.
  • Het uitvoeren van veiligheidscontroles.
  • Het verrichten van (periodiek) onderhoud.
  • Maakt deel uit van het inkoop team van apparatuur binnen zijn aandachtsgebied.

Functie-eisen

De medewerker is een teamspeler, enthousiast, flexibel en oplossingsgericht:

  • HBO niveau – opleiding richting techniek / biometrie.
  • Affiniteit met laboratoriuminstrumentatie, (medische) onderzoeksapparatuur en wetenschappelijke meet & analyse opstellingen.
  • Goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels)

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en afwisselende baan in een innovatieve academische omgeving. Het betreft een dienstverband (80% - 100%), dat start met een tijdelijk dienstverband, waarna bij goed functioneren uitzicht bestaat op een vast dienstverband.

Goede salariëring en secundaire voorwaarden; afhankelijk van kennis/ervaring/leeftijd zal deze functie in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht worden in UFO profiel Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden.

Salaris ligt tussen schaal 7 en schaal 9 conform cao-NU.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.  Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl.

Sollicitatieprocedure

Meer Informatie:

J.Geilen (adjunct-diensthoofd IDEE) of Eugene Wintjens (Teamleider IS-team)

Telefoon: 043-3881371. Tevens kunt u onze website raadplegen www.idee-mumc.nl

Reacties a.u.b. mailen naar info.idee@maastrichtuniversity.nl