Vacancy

IT traineeship Train4SmartServices

Klaar voor je digitale move?
Bedrijven in Nederland en Vlaanderen zijn op zoek naar IT-talent om mee te bouwen aan de producten en diensten van morgen.

Topregio
Vlaanderen - Nederland is een topregio om in te werken. Het is een relatief groot gebied waarin veel innovatieve sectoren werken aan de producten en diensten van morgen. De topsectoren in dit gebied betreffen Smart Services, Climate Change, Health en ook Smart Logistics. Veel kleine en grotere bedrijven vestigen zich juist hier vanwege de vele kansen die deze regio biedt. Om te kunnen groeien, zoeken zij IT-talenten die gedreven zijn om mee te bouwen aan de producten en diensten van morgen. 

Er is een groeiend tekort aan IT-personeel in de regio Vlaanderen - Nederland. Brightlands Smart Services Campus, Corda Campus,  Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL,  Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Gemeente Heerlen, Open Universiteit en Zuyd Hogeschool brengen hierin verandering. Zij slaan de handen ineen en ontwikkelen samen met bedrijven in de regio een uniek traineeship. 

Traineeship
Het traineeship voorziet in vier blokken waarbij je in achttien maanden een kwalitatieve basis krijgt in Data Science en Software Development. Binnen deze hoofdrichtingen kun je je specialiseren in kennisgebieden zoals Software Engineering, Data Analytics, Front-end Web Development en Data Security. De inhoud wordt samengesteld op basis van behoeften van bedrijven in de regio. Zodat je kennis kunt omzetten in praktische werkervaring bij diverse bedrijven in de regio. Zo bouw je aan een stevige IT-carrière en een waardevol CV. 

Voor wie?
Het programma Train4smartservices is bestemd voor IT-professionals die zich in korte tijd willen specialiseren in specifieke richtingen waar bedrijven naar op zoek zijn.  We zoeken HBO- of WO-studenten, maar ook werkzoekenden met IT-achtergrond (kennis/werkervaring) die zich in korte tijd willen specialiseren in de gevraagde nieuwe richtingen.

Iets voor jou?

Klinkt een baan als IT-specialist in cybersecurity, software engineering of data analytics als jouw droomjob? Ben je reislustig, leergierig en heb je lef? Maak dan kennis met dit unieke traineeship en solliciteer NU via www.train4smartservices.eu