Maastro verzorgt de radiotherapie voor de provincie Limburg, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.
Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

De Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een uitstekende bereikbaarheid. Maastro ligt op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de omliggende dorpen. Daarnaast stopt de trein praktisch voor onze deur bij station Maastricht Randwyck. Door de unieke grensligging met België en Duitsland liggen steden als Luik, Aken en Keulen om de hoek. Luxemburg? Je bent er zo. Amsterdam bereik je in 2 uur. Europa ligt aan je voeten! Maastro is op zoek naar een:

Communicatieadviseur (28 uur per week)

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie van Maastro. Je haalt actief informatie op uit de organisatie, zowel bij medisch specialisten als wetenschappelijk onderzoekers en zet deze om naar nieuws voor bijv. persberichten, sociale media, website, et cetera. Je ondersteunt de medisch specialisten bij extern relatiebeheer door middel van het ontwikkelen van PR materiaal en het geven van training en advies. Tevens werk je mee aan het verzorgen van publicaties, organiseren van symposia en open dagen, et cetera.

Taken in deze functie zijn onder meer:

 • Actief bevragen van medisch specialisten en wetenschappelijk onderzoekers over nieuwe ontwikkelingen;

 • Continu monitoren van diverse verslagen en notulen op nieuwswaarde;

 • Opstellen van nieuwsberichten en publicaties;

 • Beheren van de website; zowel zelf contentmanagement uitvoeren als redactioneel aansturen van de interne contentmanagers en het externe webbureau;

 • Beheren van de sociale media kanalen van Maastro;

 • Ontwikkelen van communicatiemiddelen voor de medisch specialisten ter ondersteuning van het relatiebeheer met verwijzende specialisten;

 • Adviseren en trainen van medisch specialisten bij het externe relatiebeheer;

 • Opstellen en bewaken van de jaarlijkse content-kalender;

 • Coördineren van de realisatie van brochures en folders;

 • Mede-organiseren van diverse acties en evenementen ten behoeve van de externe communicatie;

 • Mede redactie voeren over het jaarverslag;

 • Mede opstellen van het marketing- en communicatieplan.

We zoeken iemand met een daadkrachtige, sterke persoonlijkheid en een afgeronde HBO+ of WO opleiding op het vlak van communicatie en/of marketing. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring en ervaring met (contentmanagement voor) online communicatie en social media. Je bent bekend met CRM en kunt medisch professionals begeleiden en ondersteunen bij relatiebeheer.

Je kunt uitstekend schrijven en redigeren en bent in staat om zelfstandig eindredactie uit te voeren over de gebruikte communicatiemiddelen. Je kunt zelfstandig drukwerk en nieuwsbrieven maken. Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, bent collegiaal, zeer flexibel, stressbestendig met overzicht en klant- en resultaatgericht. Je draagt bij aan een prettige samenwerking binnen een team, terwijl je tegelijkertijd in staat bent zelfstandig te opereren.

Standplaats: Maastricht.

Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn gebaseerd op de CAO Ziekenhuizen op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Salariëring vindt vooralsnog plaats in FWG functiegroep 55 en bedraagt maximaal € 3.917,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur/week). Bij voorkeur wordt de arbeidsomvang verdeeld over vier dagen van 7 uur, in overleg is echter ook een andere verdeling mogelijk.

Nadere informatie wordt graag verstrekt door Danny Vogten (secretaris Raad van Bestuur), te bereiken via het centrale telefoonnummer 088-4455600 of e-mailadres danny.vogten@maastro.nl

Als deze functie je aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 23 november 2019 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl.