menu

Dutch Agri Food Week 2016

Event date: October 12, 201610:00u
End date: October 25, 2016

Dutch Agri Food Week van start op 12 oktober

Wat eten wij eigenlijk? Is het gezond? Eten we voldoende? Eten we divers? Is ons eten goed? Onderwerpen die ons meer en meer bezighouden en terecht! Van 12 tot en met 25 oktober krijgt iedereen de kans nieuwe inzichten op te doenover de toekomst van voedsel en voedselproductie in Nederland en de wereld tijdens Dutch Agri Food week met als thema ‘voedsel en gezondheid’.

De editie van 2016 is ruim drie keer zo groot als in 2015. Er is groot enthousiasme bij boeren, tuinders, wetenschappers en industrie om de deuren open te zetten en innovaties op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en efficiëntie te delen. Tijdens de Dutch Agri Food Week laat de totale keten van grond tot mond zien wat allemaal nodig is om voedsel te produceren. De verschillende partijen binnen de sector (boeren, voedselfabrieken en supermarkten) willen door hun deuren open te zetten, open en helder zijn en het contact met de samenleving versterken. Dutch Agri Food Week is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselinnovaties, voor zowel de professional als de consument.

Om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van gezonde voeding werkt Brightlands Campus Greenport Venlo samen met Agrifood Capital, Food Valley NL en Greenport Westland-Oostland met support van de topsector Agri & Food.

Bezoek de evenementen in Limburg

De Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie. De evenementen tonen dat de sector niet alleen modern en internationaal is, maar ook kansrijk is om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. De evenementen die gedurende deze week in Greenport Venlo en daarbuiten worden georganiseerd, laten zien dat de agrifood sector zowel wereldwijd de meest productieve sector is, als ook een zeer innovatieve sector.

> Brightbox, Brightlands Campus Greenport Venlo @Innovatoren:

Rondleidingen rondom HET expertisecentrum voor “ daglichtloze meerlagenteelt” Hier kan het publiek inzicht krijgen in de manier waarop vertical farming (meerlagenteelt) of ook wel city farming, zich ontwikkelt.

> TEDx, Brightlands Campus Greenport Venlo @Villa Flora:

Een samenwerking tussen TedX Venlo en DAFW om de meest inspirerende sprekers hun verhaal te laten vertellen.

> Projectpresentaties Fontys, Brightlands Campus Greenport Venlo @Villa Flora:

De eerstejaars studenten geven presentaties van hun allereerste project dat vrijdag 14 oktober afgerond wordt.

> Open dag Educatieboeren Limburg:

Enkele Limburgse educatieboeren laten hun bedrijf zien aan alle belangstellenden tijdens deze landelijke Open Dag.

> Kokkerelli Kids Kookbattle, Villa Flora:

Basisschool leerlingen koken om in de finale te komen van de DAFW Kids Kookbattle.

> Qucina Session:

Een volledig guerrilla-verrassings-event door DE biologische supermarkt van Venlo en omstreken! Stay tuned….

> HAS / FONTYS RESEARCH, Brightlands Campus Greenport Venlo @Villa Flora:

2-daagse presentatie van het nieuwe samenwerkingsverband tussen HAS / Fontys gericht op toegepast onderzoek ten behoeve van het MKB.

> IMBISS, foodfilmfestival Nieuwe Scene:

Van 12 – 25 oktober vindt in Filmtheater De Nieuwe Scene de “IMBISS” Food 10-daagse plaats. Een documentaire- en filmprogramma met inleidingen, Q&A met regisseurs en belanghebbenden. Een programma met ogenschijnlijke tegenstellingen en niet vermoede perspectieven. Een programma voor iedereen begaan met fast- en slowfood: De Imbiss: Good, Clean & Fair?

> Meat the Future, Cube Design Museum Kerkrade:

“Meat the Future” presenteert de actuele situatie, mogelijke alternatieven voor vlees en gaat dieper in op een controversieel alternatief: kweekvlees.

  overview news & events