menu

Dutch Hacking Health weekend

Event date: May 19, 201710:00u
End date: May 21, 2017


Heb jij een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt jou het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten drie dagen lang aan de slag om een digitale zorgoplossing te bedenken. Van vrijdag 19 mei tot en met zondag 21 mei vindt de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’ plaats, georganiseerd door het Maastricht UMC+.

Het Maastricht UMC+ organiseert dit weekend samen met de UMC’s uit Groningen, Utrecht, Leiden en Nijmegen. Op vijf locaties vindt tegelijkertijd een Hacking Health plaats met een vergelijkbaar programma dat vooral gericht is op het ontwikkelen van digitale innovaties in de gezondheidszorg. Vorig jaar was een groot succes, met oa een app om mensen fitter uit het ziekenhuis te laten komen (FIT+), een mantelzorger app en een innovatieve thuissignalering voor jongeren met een depressie.

Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, gaan vervolgens in tweeënhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen.

Doe mee aan de Maastrichtse ‘zorghackaton’ en werk samen aan de toekomst van de gezondheidszorg! Deelname voor drie dagen kost 50 euro per persoon (incl. maaltijden) (25 euro voor studenten overigens). Voor vragen en voorinschrijving kun je per mail contact opnemen met één van de organisatoren via polivandetoekomst@mumc.nl.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vijf Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, UMC Utrecht, Radboudumc).

  overview news & events

Want to stay up to speed with the latest from Brightlands? Register for our newsletter?

Sign me up!

external links
MHC Dutch Hacking Health.jpg