menu

Let’s meet! Innoveins seminar zet robotica centraal

Event date: November 09, 201715:00u
End date: November 09, 2017

Let's meet! is een seminar dat door Innoveins wordt georganiseerd op de Brightlands Campus Greenport Venlo waarbij plant en techniek elkaar letterlijk ontmoeten. Elk kwartaal staat er een thema centraal dat voor beide sectoren interessant is. Het thema van het eerste seminar is robotica.

Robotica

De robot met al haar technieken is tot veel in staat. Ook in de agrofood sector. Hoe de toekomst voor deze sector eruit zal zien zal veelal bepaald worden door robotica - dit is nodig om concurrerend te blijven. Robots kunnen de efficiëntie en oogst verhogen en arbeidsvraagstukken oplossen.

Topsprekers

Hoe worden deze toepassingen van robotica in de agrofood concreet gemaakt? Hoe worden deze technieken ontwikkeld, getest en geïmplementeerd in de agrofood sector? We zijn trots om aan te kondigen dat Marcel van Haren zal spreken tijdens de eerste Let's meet! Marcel is werkzaam bij FME (ondernemersorganisatie voor technologische industrie), en leidt het Agri & Food cluster. Dit doet hij door een verbindend programma voor de technologische industrie op te zetten. Inmiddels zijn ruim 1700 bedrijven en 17 brancheverenigingen betrokken en een serieuze gesprekspartner voor stakeholders in de voedselketens, bij overheden en onderwijsinstellingen.

De tweede spreker is Jeroen Rondeel (Blue Engineering). Jeroen beschrijft hoe robotica concreet toegepast kan en gaat worden in de agrofood. Het AGV cluster is hier een perfect voorbeeld van en zal dan ook verder toegelicht worden.

Netwerkgelegenheid

Na afloop van de presentaties, die zullen afsluiten met een interactieve sessie, worden diverse innovatieve robotica technieken gepresenteerd op de innovatiemarkt. Tegelijkertijd is dit de netwerkborrel - waar nieuwe connecties gelegd kunnen worden en netwerken worden verbreed en uitgediept.

Praktische informatie

Het seminar vindt plaats op donderdag 9 november van 15.00 tot 18.00 uur in de Villa Flora, Venlo. Aanmelden is gratis en kan via deze link: www.innoveins.co/letsmeet

  overview news & events

Want to stay up to speed with the latest from Brightlands? Register for our newsletter?

Sign me up!