Internistendagen

Event date: April 24, 201907:30u
End date: April 26, 2019


Dit jaar staan de 30e Internistendagen in het teken van de toekomst. Wij nemen u mee langs de mooie en soms ook minder mooie kanten van innovaties. Nieuw zijn de workshops, die diepgang bieden in crisiscommunicatie, verstandig kiezen, E-health, onderwijs en medisch leiderschap. Nieuw is ook de TedIn sessie, waarin een aantal interessante presentaties gehouden zal worden over zaken die ons na aan het hart gaan. Tijdens een plenaire strategische visie sessie zal het bestuur van de NIV uw stemming peilen en kunt u uw hart luchten. Ook is er een Topsessie met korte presentaties van de belangrijkste ontwikkelingen vanuit de deelspecialistische verenigingen.

Tijdens plenaire lezingen komen onderwerpen als regeneratieve geneeskunde, PROMS en klimaatverandering en artificial intelligence aan bod. Een persoonlijk verhaal laat u zien hoe belangrijk communicatie is. Ook onderwerpen als muziek en leveringsproblemen van medicijnen die niet heel sexy zijn komen aan bod. De voors en tegens van (social) media zullen door de JNIV op vrijdag aan de kaak worden gesteld. Let op, de vrijdag is een topzware dag geworden, zeker na een Amsterdams cabaret met feest!

Uiteraard zult u vertrouwde sessies zien, zoals de meet-the-expert sessies, presentaties van case reports en onderzoek door onze AIOS (lekker veel dit jaar!) en mooie educatieve sessies van de deelspecialistische verenigingen. Vertrouwd zijn ook de beste proefschriften, de toppublicaties, en niet te vergeten de Heilige Huisjes en de Grand Rounds.

Klik hier voor meer informatie.

  overview news & events