Leading the South

Event date: November 16, 201818:00u
End date: November 16, 2018


Met Leading the South gaat philharmonie zuidnederland de verbinding aan met het bedrijfsleven door een bijzondere netwerkavond te organiseren die de banden verstevigt tussen ondernemers uit Limburg, Brabant en Zeeland en zakelijke horizons verbreedt. Muziek, wetenschap, presentaties én ontmoetingen vormen een inspiratiebron voor de gasten.

De philharmonie zuidnederland presenteert op vrijdag 16 november 2018 een nieuwe aflevering van Leading the South. Dit keer in samenwerking met Brightlands. Dit evenement, waar cultuur, bedrijfsleven en politiek elkaar kunnen ontmoeten, is inmiddels een traditie geworden. Deze alweer vierde editie vindt plaats in Villa Flora op het terrein van Brightlands Campus Greenport in Venlo. In dit hypermoderne architectonische hoogstandje worden allerlei innovaties op het gebied van voedsel centraal gesteld onder de titel de smaak van de toekomst. Tijdens de avond worden alle zintuigen geprikkeld met een uniek palet aan ingrediënten: indrukwekkende keynote-sprekers, oorstrelende, innovatieve klanken van het orkest, én een diner met een mix van culinaire verrassingen.

Reserveer nu uw deelname aan Leading the South 2018 met concert, diner en sprekers voor inspirerende ontmoetingen en ervaringen voor u en uw gasten!

Bekijk hier de aftermovie van Leading the South 2017

 

Programma

Het programma van de avond begint met een ontvangst op locatie door gastvrouw Saskia Goetgeluk (directeur Brightlands Campus Greenport Venlo) en Stefan Rosu (intendant en bestuurder philharmonie zuidnederland). Na een inspirerend welkomstwoord kunt u genieten van de intrigerende klanken van het concert Music & Space van philharmonie zuidnederland. Het orkest brengt Music & Space samen met TEMKO, de band van Brabants muzikaal multi-talent – gitarist, componist én instrumentbouwer – Aart Strootman. In 2003 slaagde NASA er voor het laatst in contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972 die zich steeds verder van de aarde verwijdert. Strootman componeerde zijn intrigerende Darkness Rises naar aanleiding van de laatste set data die NASA van die ruimtesonde ontving.

Tijdens het diner laten philharmonie zuidnederland en Brightlands u kennis maken met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de regio. De verrassende en gezonde ingrediënten worden samengesteld uit zo veel mogelijk lokale ingrediënten en dranken.
 

Keynote sprekers

De twee sprekers van de avond zijn frontrunners op het gebied van innovatieve voedselproductie en voedselbeleving:

Marc Post (hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht) is de man met wie het brede publiek in 2013 kennismaakte toen hij op tv de allereerste, door hem van kweekvlees gemaakte hamburger presenteerde. Hij tilde het zilveren deksel van de schaal. In het Petri schaaltje daaronder lag een op het oog gewone hamburger. Maar voor dit uit een paar cellen opgekweekte stukje vlees had geen rund het leven hoeven laten. De hamburger werd gebakken, geproefd door het kleine panel rond de tafel en… smaakte naar vlees! Welke enorme implicaties heeft dit voor een duurzame toekomst en de manier waarop wij over voeding en vleeseten denken?

Charles Spence (verbonden aan de Universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie) is hoofd van het 'Crossmodal Research Laboratory', waar hij de effecten en samenhang van zintuigelijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt. Hij ontdekte dat wij bitter associëren met lage tonen, zwart en hoekig, terwijl wij bij zoetigheid aan hoge tonen, wit en rond denken. Kunnen wij gezonder voedsel maken, met minder zout en suiker, door daar slim gebruik van te maken? Dat is een van de vragen waarmee hij zich bezighoudt.

  overview news & events