Breakfast Booster "nudging"

Event date: May 09, 201908:00u
End date: May 09, 2019


In vijf stappen een effectieve "nudge"
In een steeds dynamischere en complexere wereld wordt het maken van de juiste beslissingen – zowel door individuele personen als groepen – alsmaar moeilijker. Een groot deel van het menselijke gedrag is niet rationeel maar wordt gedreven door “bias”. Hoewel het begrijpen van “biases” van groot belang is om ze te kunnen vermijden, is het vaak een uitdaging om remedies en oplossingen binnen organisaties te implementeren. Vooral het toepassen van substantiële veranderingen kan snel sterke weerstand creëren.

In deze Breakfast Booster krijg je meer inzicht in HOE je effectieve nudges kan kiezen. Bovendien leer je hoe deze toe te passen in diensten en organisatieprocessen om het gedrag van klanten positief te stimuleren. Thomas Post en Pieter Verhallen laten zien hoe een Behavioural Screening werkt om de juiste keuzes voor nudges te maken op het juiste moment in een proces. Daardoor kan een specifiek doel zo goed mogelijk worden bereikt en toegepast binnen de voedingsindustrie.

Thomas Post

Thomas Post is Assistant Professor in Finance bij Maastricht University. In zijn onderzoek, onderwijs en consulting werk kijkt hij naar een breed spectrum van onderwerpen in de wereld van “Behavioural Finance”, inclusief gedrag van vastgoedinvesteerders, spaar- en hypotheekkeuzes en pensioencommunicatie.

Pieter Verhallen

Pieter Verhallen doet momenteel zijn PhD binnen het departement “Marketing & Supply Chain Management” bij Maastricht University School of Business and Economics. In zijn onderzoek kijkt hij naar hoe individuen kunnen worden aangespoord om betere financiële beslissingen te maken.

Over deze Breakfast Booster

Deze Breakfast Booster wordt georganiseerd door Brightlands Campus Greenort Venlo in samenwerking met UMIO | Maastricht University. Wij nodigen je van harte uit voor een informele ontbijtsessie en een sprankelende leer “boost” door de experts van UMIO. Ontmoet nieuwe mensen in een inspirerende setting en maak kennis met nieuwe inzichten die van pas komen in je dagelijkse praktijk. Dit alles in slechts twee uur!

Over UMIO | Maastricht University

UMIO is onderdeel van Maastricht University en verzorgt leer- en ontwikkeltrajecten voor individuele professionals en organisaties. Onze roots liggen bij de School of Business and Economics maar met onze diensten leggen we ook de verbinding met andere faculteiten en kennisgebieden om antwoord te bieden op multidisciplinaire uitdagingen in het professionele circuit.

  overview news & events