Innovatiedag Asperges

Event date: August 23, 201913:00u
End date: August 23, 2019


Bright5 betreft een cross-sectoraal onderzoeksprogramma om innovatieve trajecten op te zetten met een grote groep telers. Daarin betreft het telers vanuit de gewassen: boomteelt, asperge, blauwe bessen, champignon en aardbei. De 5 sectoren waarin onze regio uniek is!

De opzet is gemaakt om cross- sectoraal kennis te ontwikkelen en uit te wisselen op diverse thema’s: vitale bodem, vitale plant, inhoudsstoffen, reststromen, big data en groene gewasbescherming.

Het project gaat dit jaar van start waarbij 182 telers zijn aangesloten. Diverse projecten worden aangelegd op de proefvelden van Compas Agro gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, bij Berry Promotions alsook bij de telers zelf. Er zijn ook diverse gelieerde bedrijven die zich hebben aangesloten bij het consortium.

Asperge Platform

Dit jaar wordt wederom het Asperge Platform georganiseerd. Het Asperge Platform is één van de innovatiedagen die door Bright5 georganiseerd worden.

Evenals voorgaande jaren worden op deze dag diverse onderzoekstrajecten en demonstraties getoond en besproken met de asperge sector, zie uitnodiging.

Noteer de andere innovatiedagen alvast in uw agenda:

  • Boomkwekerij: 20 juni
  • Aardbei en blauwe bes: 5 september
  overview news & events