Brightlands Pinkpop Challenge in Venlo: DE FINALE

Event date: September 12, 201915:30u
End date: September 12, 2019

Nog even en het is zover: de presentatie van de ideeën van de Brightlands Pinkpop Challenge. Oftewel DE FINALE. Op donderdagmiddag 12 september krijgt ‘Pinkpopbaas’ Jan Smeets die Bright Ideas aangeboden. En jij kunt erbij zijn tijdens deze innovatieve en creatieve bijeenkomst op Brightlands Campus Greenport Venlo. Meld je even aan en je bent onze gast in Venlo.

Het wordt een boeiende bijeenkomst in een informele sfeer. Met muziek, een onderhoudende reflectie op een aantal ideeën door schrijver en filosoof Govert Derix. Die tientallen ideeën en suggesties zijn al eerder tegen het licht gehouden door vier Brightlands deskundigen.

De Brightlands Pinkpop Challenge was een fantastisch project, dat tal van leuke, gekke, simpele, complexe, innovatieve slechte en goede en nog veel meer, ideeën opgeleverd. Het is maar hoe je er naar wil kijken. Minstens zo belangrijk vind ik het enthousiaste en betrokkenheid van vele mensen om mee te doen. Dat enthousiasme zal iedereen straks ook weer voelen tijdens de eindpresentatie’, voorspelt Maurice Olivers, die namens Brightlands eindverantwoordelijk is voor het project. 

Brightlands Pinkpop Challenge, hoe zit het ook alweer? Dit jaar was de 50e editie van Pinkpop. Die ging gepaard met vele mooie terugblikken. Brightlands keek vooruit, in de context van alle ontwikkelingen op het gebied duurzaamheid, gezondheid, slimme data en gezonde voeding. Hoe zien we Pinkpop in 2069? Hiermee was de Brightlands Pinkpop Challenge geboren.

Talent

Deel één van Brightlands Pinkpop Challenge, was op 10 mei de mega-brainstorm van bijna honderd talentvolle jongeren op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Hun creativiteit en betrokkenheid leverden een fraaie oogst aan creatieve en innovatieve ideeën op voor Pinkpop over 50 jaar.  Ook tijdens de drie dagen van het jubilerende Pinkpopfestival zélf kwamen de festivalbezoekers met nog eens 50 suggesties, vaak geboren vanuit de praktijk. Veel ideeën zijn in fraaie cartoons verpakt.

Beoordelen

Zoals gezegd: een aantal ideeën is tegen het licht gehouden door schrijver en filosoof Govert Derix en vier Brightlands deskundigen, Richard Ramakers van AMIBM (Aachen Maastricht Institute for Biobased Materials) Christopher Sparks van HIVE, Mark Post van MosaMeat en Bart Verlegh (Innoveins). Hun reflectie vinden we ook terug in de speciale editie met bright ideas voor Pinkpop, die op 12 september door gedeputeerde van de Provincie Limburg Joost van den Akker wordt aangeboden aan Jan Smeets van Pinkpop.

  overview news & events