Robotisering biedt kansen

Event date: January 24, 201913:00u
End date: January 24, 2019


Om arbeid in de agrarische en fresh warehousing sector toekomstbestendig te maken is innovatie op het gebied van robotisering en artificial intelligence essentieel. Samenwerking tussen industrieën kan dit borgen, ook voor de lange termijn.

Er is een tekort aan arbeiders in de agrarische en fresh warehousing sector. Zeventig procent van de aardbeientelers denkt niet voor alle vacatures seizoenarbeiders te kunnen vinden. De verwachting is dat een kleine 1.200 vacatures niet kunnen worden ingevuld. Bijna de helft van de asperge telers verwacht dat ze een kwart van de behoefte aan handjes niet krijgt ingevuld. Van de 1.500-1.600 benodigde stekers, komen de werkgevers er dus 350-400 tekort. 

Robotisering biedt kansen

Blue Engineering, Fresh Park Venlo en topsector Agri&Food slaan de handen ineen om de juiste sprekers, bedrijven en ondernemers bij elkaar te brengen om deze uitdaging aan te vliegen.

Op 24 januari bieden we u een gevarieerd programma waarin logistiek, high tech en agro naadloos op elkaar aansluiten. Ons doel is om te stoppen met praten en vooral te gaan doen. Robotisering zal een belangrijke rol spelen in het vormen van onze toekomst. Samen bepalen we hoe.

·         Willem Endhoven, Managing Director High Tech NL, spreekt vanuti zijn expertise in innovatief high tech en het collectieve belang van de sector voor lange termijn innovatie. Hij zet de mogelijkheden voor robotisering in de agro food sector uiteen.

·         Herbert ten Have, CEO van Fizyr, zal ons meenemen in de wereld van deep learning vision software voor geautomatiseerde picking van variërende parcels. En vooral hoe dit kansen biedt voor robotisering in de agrarische en fresh warehousing sector.

·         Jeroen Rondeel, Managing Director Blue Engineering, strijdt voor een betere wereld op basis van techniek. Hoe gaat technologische innovatie zorgen voor een goede werkomgeving en wat hebben we in de afgelopen jaren eigenlijk al bereikt?

·         We bezoeken de nieuwe, geautomatiseerde Fabriek van Scelta, onder begeleiding van John Vrolijk, Plant Manager bij Scelta Essenza op Fresh Park Venlo. Hij laat ons praktijk voorbeelden zien van hoe fabrieken kunnen inspelen op de uitdaging omtrent arbeidskrachten.

·         Kees de Gooijer, Chief Inspiration Officer TKI Agri&Food, is de dagvoorzitter en voorziet de middag van een interessante dialoog.


Praktisch
Locatie: Fresh Park Venlo, Venrayseweg 109, Venlo
Datum: 24 januari 2019
Tijd: 13:00-18:00​​​​

  overview news & events