menu

Girls Day lets girls get acquainted with bèta, technique and ICT

april 7, 2017

Dutch press release about: Girls Day lets girls get acquainted with bèta, technique and ICT

Ruim 250 leerlingen bezoeken Brightlands Chemelot Campus om kennis te maken bèta, techniek en ICT.

Op 10 april 2017 bezoeken ruim 250 leerlingen in de leeftijd van 14-16 jaar van zes Zuid-Limburgse scholen de Brightlands Chemelot Campus tijdens Girlsday. Dit landelijke initiatief wil meisjes op jonge leeftijd kennis laten maken met bèta, techniek en ICT.

Participatie meisjes en vrouwen vergroten
Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO: een expertisebureau dat zich inzet om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. In dat kader organiseren ze Girlsday, een evenement waarbij tal van bèta, technische en ICT-bedrijven hun deuren openen voor meisjes van 10-16 jaar.

Bezoek aan Brightlands Chemelot Campus
In Zuid-Limburg wordt Girlsday georganiseerd op de Brightlands Chemelot Campus door Procestechiek en Maintenance Limburg (PML) en Jet-Net Cluster Zuid-Limburg. Daarnaast zijn 14 bedrijven en organisaties actief betrokken: Arlanxeo, Attero, Celanese, CHILL, DSM, Engie, Profcore, Maastricht University, Mijnwater B.V., OCI Nitrogen, RoyalHaskoningDHV, SABIC, Sitech Services en USG Industrial Utilities.

Uitdagend programma
Deelnemende scholen zijn: Porta Mosana, Graaf Huyn College, Trevianum, Sophianum College, DaCapo en Sintermeerten. Op de Brightlands Chemelot Campus krijgen de leerlingen een uitdagend programma voorgeschoteld: speeddaten met bètavrouwen, proefjes uitvoeren om zelf te ervaren wat techniek en technologie inhouden en een Chemelot sitetour met een bezoek aan de meetkamer van een fabriek.

  overview news & events