menu

Veel animo voor deelname aan Hackathon op Brightlands Smart Services Campus

march 31, 2017

Meer dan 70 (inter)nationale experts, young professionals en studenten nemen deel aan Inspirational Event, de officiële aftrap voor de ‘Hack4SmartServices’ Hackathon op 12,13 en 14 mei


Op de Brightlands Smart Services Campus vond gisteren een inspiratie event plaats over de Hackathon die in het weekend van 12 t/m 14 mei wordt georganiseerd op de campus in Heerlen. Meer dan 70 (inter)nationale experts, young professionals en studenten van onder meer Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, UCLL en PXL uit Belgisch Limburg en de RWTH Aachen lieten zich inspireren en informeren over deelname aan de Hackathon. De Hackathon is een initiatief van Provincie Limburg en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met het Microsoft Innovation Center Vlaanderen. In november 2016 werd een motie van D66-fractievoorzitter Leon Vaessen in Provinciale Staten van de Provincie Limburg bijna unaniem aangenomen om een hackathon te organiseren.

Tom Braekeleirs, directeur van het Microsoft Innovation Center Vlaanderen, legt uit: “Een hackathon kan het beste omschreven worden als een 'uitvinding marathon' rondom bepaalde onderwerpen, ‘challenges’ genoemd. Iedereen die een interesse in technologie heeft neemt deel aan een hackathon om iets leren, te bouwen en die creaties te delen binnen 48 uur in een relaxte en uitnodigende atmosfeer. Deelnemers hoeven geen programmeur te zijn, en zeker geen computerwetenschappen te studeren. De beste teams zijn vaak de meest diverse.”

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, vult aan: “Een dergelijke hackathon is een fantastisch middel om heel snel inspiratie te krijgen voor nieuwe oplossingen en deze in een multidisciplinaire omgeving in een snelkookpan een slag verder te brengen. Waarmee en passant verbindingen gelegd worden tussen jong talent en experts met veel ervaring.”

Hack4SmartServices
De challenges van de Hackathon die in mei wordt georganiseerd zijn: communicatie van de toekomst, advies van de toekomst, burger van de toekomst en ethische handel van de toekomst. APG, Obvion, Zuyd Hogeschool en de Kamer van Koophandel zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen. De studenten en young professionals kunnen zich vastbijten in hun oplossing voor de toekomst; althans, als de trackwinnaars hun concept ook daadwerkelijk tot uitvoering brengen. De deelnemers worden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van grote partijen zoals Accenture, Conclusion, KPN, Innovation Booster en de track sponsors. Naast experimenteren en het opdoen van ervaring, zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder diverse geldprijzen, hightech gadgets en toegangskaarten voor festivals.

Voor meer informatie over de Hackathon: www.hack4smartservices.com
Inschrijven is mogelijk voor zowel studenten, young professionals als experts, individueel of in teams

  overview news & events

Want to stay up to speed with the latest from Brightlands? Register for our newsletter?

Sign me up!