Kennis en krachten bundelen op de Brightlands Campus in Venlo!

december 19, 2018

Nieuwe vestigingsmogelijkheden en onderzoeksfaciliteiten

Actieve open innovatie en een sterke community ontstaan bij hoogwaardige vestigingsmogelijkheden en onderzoeksfaciliteiten. De Brightlands Campus in Venlo telt nu al tien onderzoekslaboratoria, van Brightbox, gericht op daglichtloze meerlagenteelt, onderzoekskassen en proefvelden, tot Brightlabs en de Healthy Eating en Food Innovation Labs van de Universiteit Maastricht. 

In campusgebouw Villa Flora worden binnenkort het Nutritional Concepts Lab en nieuwe ‘boxen’ opgeleverd. Campusdirecteur Saskia Goetgeluk vertelt over de uitbreiding op de Venlose campus.

Welke faciliteiten krijgt Brightlands Campus Greenport Venlo erbij?

“In Villa Flora is een speciaal voor onze campus ontwikkelde R&D faciliteit gebouwd: het Nutritional Concepts Lab – kortweg NCL. De machines in dit ‘lab’ bewerken groenten en fruit tot voedingsproducten waarbij waardevolle bioactieve stoffen behouden blijven. MiFood wordt de hoofdhuurder van het NCL. Daarnaast is het NCL ook te huur voor anderen die onderzoek willen doen met deze machines. 

Verder zijn er nieuwe ‘Box-in-Boxen’ gebouwd. Het Box concept speelt in op de vraag naar kleinere en schaalbare huuroppervlaktes in een aantrekkelijk kennisnetwerk met veel toevallige ontmoetingen. Hier vestigen zich elf nieuwe bedrijven en instellingen, wat het totaal op de Campus op 52 maakt. 

‘Uitverkocht’ 

“De beschikbare boxen zijn allemaal verhuurd. In het eerste kwartaal gaan we door met verdere nieuwbouw in gebouw Villa Flora: er worden 31 nieuwe boxen ontwikkeld, waarvan een deel al is verhuurd. Er is veel belangstelling voor vestiging op de campus. Campusgebouw Villa Flora zal binnen afzienbare periode geheel vol zijn, net als gebouw Innovatoren.

Ook zien we toenemende belangstelling van start-ups en spin-off’s van bestaand (MKB)bedrijfsleven. Er wordt momenteel onderzocht hoe een nieuw campusgebouw zou moeten worden gerealiseerd.” 

Waarom kiezen bedrijven voor de Campus?

“We merken dat de Campus voor allerlei bedrijven en instellingen een aantrekkelijke locatie is. Je kunt er zowel je werkplek hebben als je laboratorium, binnen of buiten. Bedrijven worden aangetrokken door het ecosysteem van onderzoekers en ondernemers, van markt en kennis dat zich steeds steviger aan het ontwikkelen is. Dit biedt je bedrijf grote voordelen in je onderscheidend vermogen. Je kan samenwerken in projecten, deelnemen en profiteren van de community en zo een aantrekkelijke partij zijn om zaken mee te doen of voor te werken.”

Wat betekent de uitbreiding voor de Campus?

“Kennis en krachten worden nog meer gebundeld. Ons ecosysteem groeit en de aantrekkingskracht wordt zo bij iedere stap groter. Er komen meer bedrijven en onderzoekers. Bovendien bieden we met de NCL een unieke faciliteit die de volgende stap op het gebied van gepersonaliseerde voeding mogelijk maakt.” 

Wanneer worden de nieuwe faciliteiten officieel geopend?

“Zet 22 januari maar alvast in je agenda. Om 16:00 uur beginnen we in aanwezigheid van gedeputeerde Hubert Mackus en wethouder Erwin Boom van Venlo met een gevarieerd openingsprogramma waarbij je natuurlijk ook de gelegenheid krijgt om een kijkje te nemen in de Box-in-Boxen en in het Nutritional Concepts Lab.”
 

  overview news & events

Brightlands Campus Greenport Venlo is de plek waar steeds meer bedrijven, wetenschappers en studenten elkaar treffen om kennis te delen en nieuwe producten te ontwikkelen op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en biocircular economy.