Talent van morgen centraal op Brightlands Campus Greenport Venlo

october 9, 2018

De belangstelling van studenten en ondernemers was vooraf al overweldigend. Al die deelnemers kregen gelijk: de 1e Tomorrow’s Talent bijeenkomst op Brightlands Campus Greenport Venlo was in alle opzichten een succes.

Op een bijzondere manier ontmoetten zo’n 100 studenten van HAS Hogeschool, Fontys Hogeschool, Hogeschool Zuyd, Radboud Universiteit, Universiteit Wageningen én Maastricht University elkaar en zo’n 100 vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit de regio. Het was het tweede event van Brightlands Campus Greenport Venlo binnen de Dutch Agri Food Week na de mooie aftrap van de landelijke business en stakeholders opening op vrijdag 5 oktober.

De formule was even logisch als succesvol: bedrijven zitten te springen om talent en studenten, afstudeerders en ‘eerste baan-ers’ willen zich uiteraard graag in de kijker spelen. Zo kan een stage een logische opstap naar een mooie job worden. Tijdens deze bijzondere matchmaking kreeg co-creatie een letterlijke en smakelijke dimensie via ‘kook-creatie’ in de keukenstudio’s van de Brightlands campus. In telkens wisselende samenstelling maakte ‘tomorrow’s talent’ kennis met bedrijven (‘today’s experts’) en dat leidde tot boeiende ontmoetingen en in een aantal gevallen alvast tot concreet perspectief voor deelnemers.

Programma

Dutch Agri Food Week op de Brightlands campus in Venlo duurt nog tot en met 12 oktober.  Op 10 oktober is de themabijeenkomst ‘Anders Boeren’ over nieuwe verdienmodellen voor boeren en tuinders en een klimaatsessie van Smart Climate Opportunities. Op 11 oktober staat de toekomst van het varken centraal tijdens ‘Pigs in the Pigture’ en maak je kennis met de toepassing van digitalisering in jouw organisatie bij Digital Farming: vakmanschap & data.  Brightlands sluit Dutch Agri Food Week in Venlo af op 12 oktober met de nieuwe eierraap-robot die pluimveehouders een blik in de toekomst geeft.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.brightlands.com/dafw

  overview news & events