Aanleg fieldlabs voor Bright 5 teeltonderzoek

february 22, 2019

Op het campusterrein van Brightlands Campus Greenport Venlo worden binnenkort extra fieldlabs geraliseerd voor het in november 2018 gelanceerde Bright 5. Bright 5, de cross-over samenwerking van de sectoren asperge, boomkwekerij, blauwe best, aardbei en champignon, kan met aanleg van deze fieldlabs gaan starten met de eerste teeltonderzoeken. Daarnaast zullen fieldlabs aangelegd worden voor Berry Briljant en het blauwe bessenplatform op het terrein van Aardbeienland. Aardbeienland zal medio april open gaan en op het terrein zal gekeken worden naar het thema vitale bodem en zal in de loop van 2019 een kas gebouwd gaan worden.

Bright 5 is een nieuwe samenwerking waarbinnen vijf Noord-Limburgse topsectoren – champignons, blauwe bessen, boomteelt, asperges en aardbeien – samenwerken op het gebied van groene innovatie.

 

Centraal in de regio, vanuit Brightlands Campus Greenport Venlo, brengt Bright 5 bijna 250 ondernemers samen en creëert het cross-overs binnen de vijf sectoren op het gebied van onderzoek en innovaties in groene gewasbescherming, vitale bodem, big data, vitale plant, verwaarden reststromen en teelt gerelateerde inhoudsstoffen.

  overview news & events