‘Brightlands Pinkpop Challenge’ voor Pinkpop van de toekomst

march 13, 2019

Challenge als cadeau van Brightlands voor jubilerend festival

Hoe gaat Pinkpop zich de komende vijftig jaar ontwikkelen? Wat eten de festivalgangers? Staan ze nog in de rij voor de ingang? Haalt Pinkpop straks elektriciteit voor de muziek uit de zon? Uitdagende vragen die de komende maanden tijdens de Brightlands Pinkpop Challenge aan bod komen.

Met deze challenge daagt Brightlands jong talent én de bezoekers van Pinkpop uit om met creatieve en innovatieve ideeën te komen die bijdragen aan de ‘tweede jeugd’ van het oudste en langstlopende popfestival ter wereld. Het resultaat van deze Brightlands Pinkpop Challenge is straks het cadeau van Brightlands voor het jubilerende festival. 

Deze challenge is woensdag in Amsterdam gepresenteerd tijdens de bekendmaking van het programma van Pinkpop 2019.

Brainstorm

Om aan innovatieve en creatieve ideeën voor Pinkpop te komen, nodigt Brightlands in mei tachtig jonge talenten samen met Brightlands-experts uit voor een brainstorm. Vervolgens kunnen ook bezoekers tijdens Pinkpop meedenken. Daarvoor staat Brightlands tijdens de festivaldagen met een speciale trailer op het terrein in Landgraaf. De opbrengst van de brainstormsessie en de ideeën van de Pinkpopbezoekers leiden in het najaar tot ‘bright ideas’ voor het profiel van het Pinkpopfestival van de toekomst.

Partner

Brightlands is in 2019 voor het derde jaar partner van Pinkpop. De nieuwe Brightlands Stage biedt ook tijdens deze vijftigste editie weer het podium aan veel muziektalent uit binnen- en buitenland, zo bleek woensdag bij de presentatie van het programma.

Maurice Olivers van Brightlands: “Als geste naar vijftig jaar Pinkpop willen we dit jaar iets extra’s doen. Op onze vier Brightlands campussen in Limburg werken ondernemers, wetenschappers en studenten elke dag met passie aan ‘bright ideas’ voor de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Thema’s die ook voor Pinkpop  steeds belangrijker worden. Het zou mooi zijn als we die spirit ook kunnen inzetten voor de toekomst van dit icoon onder de muziekfestivals. We zien bijvoorbeeld nu al het aanbod van eten en drinken op festivals veranderen, maar wat staat er aan te komen? Haalt Pinkpop straks de elektriciteit voor de muziek uit de zon? Staan we de komende vijftig jaar nog in de rij om binnen te komen? Wordt Pinkpop een virtual festival? Ongetwijfeld zijn er nog meer uitdagingen en kansen voor de komende vijftig jaar Pinkpop.”

Toepassen

Pinkpop-baas Jan Smeets is nu al erg benieuwd naar de uitkomsten: “Je bent natuurlijk blij met elk cadeau of elke vorm van waardering, maar dit is wel erg bijzonder. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten die we in het najaar krijgen. Inmiddels weet ik hoe innovatief bij Brightlands wordt gewerkt en daarom ben ik ervan overtuigd dat er straks absoluut ideeën worden aangedragen die we mee kunnen nemen in onze tweede jeugd.”

pinkpop live 1.jpeg
line up zaterdag.jpeg
pinkpop live 2.jpeg
Fotograaf: Bart Heemskerk (foto bovenaan)
  overview news & events

Lees meer over de activiteiten van Brightlands tijdens Pinkpop

Brightlands op Pinkpop