Brightlabs in Venlo lanceert de Micro Sampling Kit

january 28, 2019

Slimme zelftest geeft vitamine-advies

Snel en betrouwbaar je vitamine D-gehalte checken? Met de nieuwe Micro Sampling Kit van Brightlabs wordt dat mogelijk! Eén druppel bloed is genoeg om iemand inzicht te geven of zijn of haar vitamine D-gehalte voldoende is. Meten = weten, zeker ook als het over je eigen gezondheid gaat. Dat was voor Brightlabs reden om de Micro Sampling Kit te ontwikkelen. Het bedrijf is gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo.

In de wintermaanden heeft ongeveer de helft van de bevolking een tekort aan vitamine D. Directe verschijnselen van vitamine D-tekort zijn bijvoorbeeld een verminderde weerstand, (chronisch) energietekort, stressgevoeligheid, spierkrampen, overgevoelig en bloedend tandvlees en gaatjes. Vervelende klachten die makkelijk te verhelpen zijn. Vitamine D zit in vette vis zoals haring of makreel, maar ook in eieren. Zonlicht op je huid is natuurlijk de belangrijkste vitamine D-leverancier. 

Eenvoudig
Het bijzondere van de Micro Sampling Kit is dat je de afname volledig zelf uit kunt voeren. De kit bestaat uit een priknaaldje, micro sampling tips (om het bloed op te nemen), pleister, handleiding en retour-envelop. De kit kan eenvoudig online besteld worden en past door de brievenbus, je hoeft dus niet langs een priklab. Binnen zes werkdagen zijn de resultaten via een unieke code online in te zien op www.microsampling.nl. De Micro Sampling Kit is gevalideerd met bijna 300 samples bij een gerenommeerd universitair ziekenhuis volgens de gouden standaard LC-MS/MS, en geeft dus vergelijkbare waarden met die in een het ziekenhuis.

Bewust
Bart Jansen, Business Development Manager van Brightlabs legt uit waarom het zo belangrijk is om je vitamine D-gehalte te kennen: “We zijn steeds bewuster bezig met onze eigen gezondheid, maar hebben geen idee óf en wát we daadwerkelijk nodig hebben om gezond te worden of te blijven. Een check op wat je lichaam nodig heeft, wordt vaak te laat gedaan. In de meeste gevallen pas als je ziek bent. Met de Micro Sampling Kit willen we dat voor zijn. Vergelijk het met een auto: die krijgt ook gewoon periodiek onderhoud en dan worden de nodige onderdelen vervangen.”

Preventief medisch onderzoek
Brightlabs richt zich met de Micro Sampling Kit nu eerst op de B2B markt. Bart Jansen: “Vooral bedrijven die Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitvoeren en diëtisten zijn voor ons interessant. Daarnaast gaan we aan de slag met het maken van een totaalpakket. Er is al samenwerking met bedrijven op Brightlands Campus Greenport Venlo en met op deze campus gevestigde Healthy Eating and Food Innovation laboratoria van de Universiteit Maastricht.

Uitbreiden
Het doel is om het pakket op korte termijn verder uit te breiden. Bart Jansen: “De eerste stap is vitamine D omdat dit een bekende vitamine is die in Nederland voor heel veel mensen te laag is. De intentie is om komend jaar in ieder geval ook het meten van de vitamines A, B & E en mineralen op de markt te hebben.”

Over Brightlabs
Brightlabs is een high-end commercieel laboratorium gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo, in campusgebouw Villa Flora. Het laboratorium is uitgerust met state of the art analyse technieken en werkt samen met diverse bedrijven in Industrie, Food, Feed en Farma sectoren. Het meten van actuele vitamine gehalte in het menselijk lichaam is een onderdeel van de expertise, en past in de cirkel van metingen om meer inzicht te krijgen in een gezond leven en een gezond lichaam. Meer informatie: https://www.brightlabs.nl/

  overview news & events