Brightlands Campus Greenport Venlo opent 21 nieuwe Box-in-Boxen en het Nutritional Concepts Lab

january 22, 2019

Op 22 januari zijn op Brightlands Campus Greenport Venlo 21 nieuwe Box-in-Boxen en het Nutritional Concepts lab geopend. In de boxen vestigen zich elf nieuwe bedrijven en instellingen, wat het totaal op de campus op 52 maakt. Met het Nutritional Concepts Lab telt de campus nu tien onderzoekslaboratoria.

Het Nutritional Concepts Lab (NCL) is een R&D faciliteit voor de verwerking van groenten en fruit tot gepersonaliseerde voedingsproducten. In het lab voeren ze onderzoek uit voor verschillende bedrijven uit de regio. Theo de Kok, hoogleraar Toxicogenomics aan Maastricht University, begeleidt het onderzoek in het nieuwe lab.

‘Een groot deel van de faciliteiten die wij nodig hebben, vinden we op de campus. De machines in het nieuwe lab sluiten perfect aan bij het onderzoek dat we gaan doen: hoe kun je door slimme combinaties van groente en fruit nieuwe producten ontwikkelen die je op de genetische kenmerken van een individu kunt afstemmen? Daarnaast kunnen we slim gebruik maken van de andere faciliteiten op de campus, zoals de maagdarmsimulator van Maastricht University en het analyse-lab van Brightlabs. Hier kunnen we nieuwe producten meteen testen’, aldus De Kok.

De campus in Venlo telt met het NCL nu tien onderzoekslaboratoria. Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo: ‘Deze laboratoria zijn niet alleen van groot belang voor studenten en onderzoekers, maar vooral ook voor ondernemers met kennis- en innovatievragen en voor productontwikkeling. Met dit nieuwe lab kunnen we bedrijven goed ondersteunen in hun zoektocht naar ‘eten op maat’ en het ontwikkelen van nieuwe gezonde producten.’

Box-in-Boxen
Verder zijn er nieuwe Box-in-Boxen gebouwd op de campus: innovatieve ruimtes van 24 m2 per stuk die ingericht kunnen worden als kantoor, lab of R&D faciliteit. Met elf nieuwe bedrijven en instellingen telt de campus nu tweeënvijftig gevestigde bedrijven.

Nieuwbouw
In het eerste kwartaal van 2019 gaat verdere nieuwbouw in het campusgebouw Villa Flora plaatsvinden waarbij nog 31 nieuwe boxen worden ontwikkeld. Een deel daarvan is nu al verhuurd. Gebouw Villa Flora zal daardoor binnen afzienbare periode geheel vol zijn, net als gebouw Innovatoren. Momenteel wordt onderzocht hoe een nieuw campusgebouw zou moeten worden gerealiseerd.

  overview news & events