Brightlands Pinkpop Challenge: gezonde voeding per drone

may 12, 2019

Pinkpop 2069: een drone landt op een apart eetperron van het festivalterrein met de maaltijd van jouw keuze ‘aan boord’. Gezonde, verse voeding, want de keuze uit aanbieders van maaltijden maakt Pinkpop uiteindelijk zélf. Bestellen en betalen doe je vooraf via een iris-scan. Omdat al dat voedsel via bedrijven in maaltijdservice letterlijk wordt ‘ingevlogen’, zijn de mobiele eetkramen op het Pinkpopterrein overbodig. Meer ruimte voor publiek en programma.

Dat is het winnende idee van de Brightlands Pinkpop Challenge, vrijdag 10 mei op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking keken ruim 200 jonge talenten van middelbare scholen, coaches en experts op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, muziek en business vijftig jaar vooruit om het Pinkpop van de toekomst te boetseren. Uit intensieve sessies en workshops groeide een duurzaam, veilig en gezond Pinkpop van de toekomst.

PP Challenge 1e prijs.jpg
PP Challenge 2e prijs.jpg
PP Challenge 3e prijs.jpg

Zwevende stage

Ook een ander idee met een drone viel in de prijzen: een mega-drone waarop een band of artiest speelt en die boven het festivalterrein zweeft. Op deze manier hebben bezoekers in alle hoeken van het festivalterrein optimaal contact met de artiesten. 

De jury stond voor de lastig keuze uit 13 ideeën en uiteindelijk 8 pitches te kiezen. De derde prijs was voor de bedenkers van het plan Pinkpop voor jong én oud interessant te houden door invoering van een silver-ticket: een goedkoper entreebewijs voor jongeren met alleen toegang tot de optredens van artiesten die vooral hun leeftijdscategorie aanspreekt.

Pinkpop-oprichter en icoon Jan Smeets kwam de prijzen uitreiken en gaf aan dat er interessante ideeën uit bus waren gekomen, die het meer dan waard zijn verder uit te zoeken. 

Meer ideeën

De ideeën van de challenge op de campus in Heerlen zijn tijdens Pinkpop ook te zien. Festivalbezoekers kunnen er hun mening over geven en dan ook zélf nog met nieuwe ideeën komen. In het najaar krijgt het jubilerende Pinkpop de oogst van de totale challenge aangeboden van festivalpartner Brightlands.
 

PP Challenge Jan Smeets.jpg
  overview news & events

Bekijk alle informatie over Brightlands op Pinkpop

Brightlands op Pinkpop