Medace maakt ambities waar binnen Brightlands

Medace BV, een start-up die helpt medische innovaties sneller en efficiënter naar de patiënt te brengen, verhuist in januari 2020 naar Brightlands Maastricht Health Campus. Het vertrouwen in de mogelijkheden van Medace is groot, getuige de 7,4 miljoen euro die het bedrijf heeft ‘opgehaald’ om de ambities te kunnen verwezenlijken.

Het concept van Medace is ontstaan uit het kennisinstituut Chemelot InSciTe op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. De groeimogelijkheden voor Medace vanuit dat concept worden mogelijk gemaakt door investeringen vanuit Brightlands Maastricht Health Campus, Brightlands Chemelot Campus, LIOF, Universiteit Maastricht, Maastricht UMC+ en de Provincie Limburg.

Ontwikkeltrajecten

Medace zal vanaf 1 januari 2020 op de nieuwe locatie 20 bedrijven of academische ontwikkeltrajecten tegelijkertijd kunnen begeleiden. Gericht op ontwikkeling van biomedische materialen, implantaten, celtherapie en combinatie (regeneratieve geneeskunde) producten, wil het Medace-concept een antwoord zijn op de doorgaans hoge ontwikkelkosten en complexe wet- en regelgeving. Hiervoor krijgt Medace de beschikking over een complete ISO-gecertificeerde werkomgeving met een kwaliteitsmanagementsysteem, cleanroom, kantoor-infrastructuur, apparatuur en faciliteiten voor trainingen met professionals.

CEO Danielle Curfs van Medace: ‘We hebben een model ontwikkeld waarbij alle noodzakelijke productie-elementen aangeboden worden in een keuzemenu. Je neemt af wat je nodig hebt voor de fase waar de productontwikkeling zich in bevindt, van infrastructuur tot mensen. Dat alles ISO-gecertificeerd. Zo kun je sneller en met significant minder middelen veel meer partijen bedienen. We zijn ervan overtuigd dat de route naar uiteindelijk de patiënt minder complex wordt en goede ideeën ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarnaast is het leerelement enorm groot, omdat iedereen tegen gelijkaardige problemen aanloopt.’

CEO Jan Cobbenhagen van Brightlands Maastricht Health Campus: ‘Medace is een waardevolle versterking van het Brightlands biomedische ecosysteem, en verbindt activiteiten op de Brightlands Maastricht Health Campus met onder andere een focus op regeneratieve geneeskunde en de valorisatie van uitvindingen met die op de Brightlands Chemelot Campus. De full-service matrix propositie die Medace aan onze biomedische startups biedt, helpt hen om de vertaling van patent naar patiënt te vergemakkelijken en versnellen. Hiermee verhogen we de kans op succes van deze starters in belangrijke mate.‘

CEO Bert Kip van Brightlands Chemelot Campus: ‘Ontwikkelingen in de biomedische domein gaan razendsnel. Medace is één van de sterke crossovers in Brightlands – deze keer tussen de Brightlands Maastricht Health Campus en Brightlands Chemelot Campus. Medace is een cruciale stap in het doorontwikkelen van innovaties naar first-in-man. Een belangrijke versterking van het Brightlands biomedische ecosysteem.’

Over Medace

Medace biedt een full-service werk-leeromgeving waarin klanten (academici of ondernemers) worden begeleid bij het opzetten en ontwikkelen van het technische dossier dat nodig is voor klinische validatie, terwijl ze hun klinische kwaliteitsproduct produceren.

Medace werkt met een EN ISO 13485: 2016 gecertificeerd kwaliteits- en servicepakket dat op basis van behoefte beschikbaar is voor klanten.

Medace biedt:

  • Gespecialiseerde infrastructuur (o.a. ISO7- en 8-, en klasse C- en B-cleanrooms)
  • Gevalideerde en gespecialiseerde apparatuur
  • Kwaliteitsbeheersysteem
  • Getrainde professionals voor hands-on begeleiding en ondersteuning
  • Toegewijde interne trainingsprogramma's

 Informatie over Medace:  www.medacespace.com

Medace BV is a start-up that helps bring medical innovations to patients faster and more efficiently. This company will be moving to Brightlands Maastricht Health Campus in January 2020. The high degree of confidence in the possibilities Medace has to offer is evidenced by the 7.4 million Euros that the company “collected” to realize its ambitions.

Read in English