Middelbare scholieren hard aan de slag met profielwerkstukken

december 13, 2019

In mei 2019 hebben Brightlands Campus Greenport Venlo en het Valuascollege de krachten gebundeld om middelbare scholieren door middel van profielwerkstukken kennis te laten maken met bedrijven en banen in de regio. In augustus zijn in totaal 60 scholieren gestart met het schrijven van een profielwerkstuk in samenwerking met externe bedrijven in de regio. Met dit project hopen we middelbare scholieren te enthousiasmeren over de mooie dingen die hier gebeuren, dat ze besluiten om hun vervolgopleiding in Limburg te doen of na hun opleiding bij bedrijven in de regio aan de slag gaan.

De 60 leerlingen hebben de afgelopen maanden hun tanden gezet in diverse opdrachten uit de praktijk. Niet alleen de leerlingen van het Valuascollege, maar ook een tweetal leerlingen van college Den Hulster zijn de uitdaging aangegaan. Inmiddels zijn de leerlingen bij de bedrijven op bezoek geweest en is er een probleemstelling geformuleerd waar de leerlingen nu mee aan de slag gaan. Begin februari worden de eerste resultaten verwacht. 

Voor leerlingen is het een leerzaam proces waarbij ze niet alleen onderzoeksvaardigheden ontwikkelen, maar ook leren hoe je samenwerkt met bedrijven buiten school. De leerlingen vinden het interessant om aan opdrachten te werken waar bedrijven echt mee te maken hebben. Ook ondervinden ze hoe lastig het kan zijn om een probleem in kaart te brengen, te onderzoeken en om vervolgens met een passende oplossing te komen. De leerlingen kijken er naar uit om te zien wat het harde werken teweeg gaat brengen!

  overview news & events