Test & Taste Center

october 24, 2019

Het smaakcentrum voor concept- en productontwikkeling

Over smaak valt niet te twisten! Of toch wel? Een bedrijf dat voedingsmiddelen ontwikkelt, weet als geen ander dat de mening van de consument belangrijk is als het gaat om de smaak van een product. Wil je met je product succesvol zijn in de markt, dan moeten smaak, geur en textuur van een voedingsmiddel aansluiten bij de wensen van de consument.

Als je weet wat de ‘smaakwensen’ van de consument zijn, kun je hier als bedrijf slim op inspelen!  

Brightlands Campus Greenport Venlo introduceert daarom een Test & Taste Center: een smaakcentrum voor concept- en productontwikkeling, waar bedrijven smaaktesten kunnen uitvoeren bij uiteenlopende doelgroepen.

Het Test & Taste Center biedt:

  • Onafhankelijk platform
  • Sensorische R&D faciliteit
  • Grootschalig en divers consumentenpanel
  • Getraind smaakpanel
  • Gevalideerde methodiek
  • Focusgroep/individueel
  • Mogelijkheden voor vervolg onderzoek; psychologie van eten, voedingsclaims, darmflora en voedingsinnovatie

Wil jij een smaaktest uit laten voeren door het Test & Taste Center? 

Zijn onze eieren echt lekkerder?
Vergelijkingstest

 

Een Limburgse pluimveehouder heeft een ei ontwikkeld dat volgens eigen zeggen lekkerder is dan een gewoon ei. Om te onderzoeken of de producteigenschappen van het nieuwe ei ook echt beter zijn dan een gewoon ei, heeft de pluimveehouder een vergelijkingstest laten uitvoeren in het Test & Taste Center in Venlo. Er is getest op smaak, kleur, geur en textuur.

‘Voor de consument is het belangrijk dat voeding niet alleen gezond is, maar ook lekker. Dit geldt natuurlijk ook voor eieren. De smaak- en smaakbeleving van eieren wordt door veel factoren beïnvloed. Bijvoorbeeld door de samenstelling vna het voer en de bewaaromstandigheden. Wij hebben een ei ontwikkeld dat echt lekkerder is en wilden dit graag objectief laten meten. Uit het eerste onderzoek bij het Test & Taste Center in Venlo kwam de bevestiging dat je smaak kunt beïnvloeden en dat ons ei ook echt als lekkerder werd ervaren. Er rolden ook een reeks vervolgvragen uit waarmee we nu aan de slag gaan.’

​​​​

Proeft de consument een andere bereidingswijze?
Consumententest

 

BOON-Foodconcepts B.V. uit Den Bosch ontwikkelt producten op basis van bonen: van plantaardige ballen, burgers en bapao’s tot aan complete schotels. Het bedrijf heeft het Test & Taste Center ingeschakeld om een nieuw product te testen: heeft een andere bereidingswijze van een product invloed op de smaakbeleving van de consument?

Er zijn twee varianten van dit nieuwe product getest met twee verschillende bereidingswijzen. Hierbij is gelet op uiterlijk, geur, smaak, textuur en overall beleving. 

‘De faciliteiten van het Test & Taste Center sloten perfect aan bij onze behoeften. In de keuken konden alle producten bereid worden, terwijl alle deelnemers zich in alle rust konden focussen op het proeven in de afgeschermde testruimte.’

  overview news & events