Zien en gezien worden op de Fruit Logistica in Berlijn

january 29, 2019

Tijdens de Fruit Logistica verandert Berlijn even in de AGF-hoofdstad van de wereld. Op een oppervlakte van 124.000 m2 ontvangen bijna 3000 bedrijven uit meer dan 80 landen 60.000 professionele internationale bezoekers. Het draait er drie dagen lang om aardappelen, groente en fruit.

Op woensdag 6 februari start de Fruit Logistica in Berlijn, de grootste vakbeurs voor groente en fruit. ZON fruit & vegetables uit Venlo is een van de deelnemers. Jos Caubo is manager Communicatie & PR bij ZON: ‘Voor iedereen die actief is in deze business, is dit de plek om te zijn.’ ZON staat al voor de 16e keer op de Berlijnse beurs. ‘Deze beursdeelname is voor ons een ideale mogelijkheid om in enkele dagen tijd heel veel (nieuwe) klanten te spreken: van teler tot retail. Het is hier zien en gezien worden: voor ons is de beurs echt relatiebeheer.’

Verspakket
De ZON-stand bevat naast het complete assortiment aan producten en diensten ook een aantal nieuwe marketingconcepten.  ZON introduceert tijdens de beurs samen met Unilever een verspakket speciaal voor de Duitse markt. ‘De norm van 250 gram groenten per dag wordt in Duitsland - net als in Nederland - bij lange na niet gehaald. Bij dit verspakket draait het om vers, gezond en gemak. Je zet binnen een handomdraai een verse erwtensoep of lekker curry op tafel. En ieder pakket levert minimaal 200 gram groenten per persoon’, aldus Jos. De verspakketten liggen sinds een half jaar ook in het groenteschap van de Nederlandse supermarkt.

Die Frischen
Een jaar geleden introduceerde ZON samen met 5 Venlose bedrijven het regiomerk ‘Die Frischen’ op de Fruit Logistica, een initiatief om de verse groente- en fruitproducten uit de regio bekender te maken in de buurdeelstaat Noordrijn-Westfalen. Alle partners van ‘Die Frischen’ horen bij Greenport Venlo of Fresh Park, waar telers en bedrijven uit de logistiek, de verpakkingsindustrie en onderzoeksinstituten samenwerken.

‘Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het merk (logo, verpakking etc.). Nu gaan we ook echt met het nieuwe label naar de Duitse retail. Een spannende tijd, want nu gaan we zien of het merk aanslaat bij onze buren’, aldus Jos.

Captains Dinner
Dit jaar organiseert ZON voor het eerst een Captains Dinner, samen met de provincie Limburg. Hiervoor zijn belangrijke spelers uit de agrosector uitgenodigd, waaronder Brightlands Campus Greenport Venlo, dé plek waar ondernemers, wetenschappers en studenten onderzoek doen naar gezonde en veilige voeding. ‘Ook in onze sector draait het om wie je kent. Ons doel met dit diner is netwerken en kennis en inspiratie delen met collega’s uit de sector.’

De grootste vakbeurs ter wereld rond groente en fruit is van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 februari.  ZON fruit & vegetables is te vinden in hal 1.2 , standnummer B-06.

  overview news & events