Mijn stage bij Brightlands Campus Greenport Venlo

january 9, 2020

Mijn naam is Fenna Jenniskens en ik studeer International Business and Languages aan de HAN in Nijmegen. In het derde jaar van deze opleiding is het de bedoeling dat je vijf maanden fulltime stage gaat lopen bij een bedrijf.

Tijdens mijn zoektocht naar een uitdagende stage, kwam ik al vrij snel bij Brightlands Campus Greenport Venlo (BCGV) uit. Ze waren op zoek naar iemand die zijn/haar mannetje wel kon staan in een dynamische omgeving. Dat sprak mij meteen aan. Ik was op zoek naar een stage met veel afwisseling, waarbij ik mezelf kon ontwikkelen. Die heb ik zeker gevonden.

Vanaf mijn eerste stagedag mocht ik overal meekijken en ook zelf aan de slag. Kim, de marketingcommunicatie manager, en ik zorgden er samen voor dat alles op het gebied van marketingcommunicatie geregeld werd. Zo zorgde ik er bijvoorbeeld voor dat de social mediakanalen en onze Community App up to date bleven en ik hielp mee met het opzetten van de nieuwsbrief.

Een erg leuk aspect van stage lopen bij BCGV, is dat je veel verschillende evenementen meemaakt en ook kunt helpen bij de organisatie hiervan. Zo hadden we in oktober bijvoorbeeld de Test & Taste Edition. Tijdens deze start van de Dutch Food Week @ Brightlands kwamen meer dan 400 mensen naar Villa Flora, dus daar was wel wat voorbereiding voor nodig. Als je met het hele team weken naar zo’n dag hebt toegeleefd, is het natuurlijk ook super tof om te zien dat alles op zijn plek valt.

Behalve meewerken in het bedrijf, heb ik ook een onderzoek gedaan. Aangezien ik een internationaal georiënteerde studie doe, wilde ik dat aspect ook graag bij mijn onderzoek terug laten komen. Ik heb me daarom gefocust op het ‘Agropole’ project, dat in september op de campus van start is gegaan. In dit project gaan de provincies Limburg en Nordrhein-Westfalen samenwerken om Duitse en Nederlandse bedrijven bij elkaar te brengen en zo kennis uit te wisselen over thema’s als innovatie, energie en circulaire economie. 

Door middel van deskresearch en het houden van interviews, heb ik uitgezocht wat er gedaan kan worden om het grensoverschrijdende Agropole netwerk tot een succes te maken. Aanbevelingen: meer aandacht besteden aan de cultuurverschillen tussen het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven, meer advies en begeleiding voor de leden van het netwerk en de bekendheid van projectpartners BCGV en Agrobusiness Niederrhein vergroten.

Ik vond het fijn om aan de slag te gaan met een actueel en nieuw onderwerp. Hierdoor had ik dan ook het gevoel dat dit echt iets kon bijdragen voor het project en niet alleen voor mijzelf.

Na 5 maanden stage kijk ik terug op een periode waarin ik me niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak heb kunnen ontwikkelen. Een eerste stage is toch altijd even spannend, maar door het team voelde ik me eigenlijk meteen thuis. Ik ben er van overtuigd dat ik in de toekomst nog vaak terug zal denken aan de mooie tijd die ik bij Brightlands Campus Greenport Venlo heb gehad!

  overview news & events